<strong>Jimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jeroen-berkvens?film=jimmy-rosenberg-de-vader-de-zoon-het-talent', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jeroen Berkvens' });" text="Jeroen Berkvens">Jeroen Berkvens</a>, 2006<br>Lange Documentaire<br> <strong>Jimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jeroen-berkvens?film=jimmy-rosenberg-de-vader-de-zoon-het-talent', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jeroen Berkvens' });" text="Jeroen Berkvens">Jeroen Berkvens</a>, 2006<br>Lange Documentaire<br>

Jimmy Rosenberg - De vader, de zoon & het talent

 (Jimmy Rosenberg - The Father, the Son & the Talent)
`Ik ben een zacht mens. Mij kunnen ze heel snel pijn doen. Ik ben heel kwetsbaar, snap je?' Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (1980) lijkt niet opgewassen tegen de wereld. Als wonderkind werd hij gebombardeerd tot gedoodverfde opvolger van Sinti-legende Django Reinhardt, wiens loopjes hij vliegensvlug naspeelde. Archiefmateriaal uit die tijd toont een verlegen, stotterend jongetje met grote, onschuldige ogen. Na een periode van wereldwijd succes, verdwijnt zijn overheersende vader lange tijd achter de tralies en raakt Jimmy aan de heroïne. Na verblijven in psychiatrische inrichtingen en afkickklinieken denkt hij er weer aan zijn drie kinderen te zien. Zijn talent heeft van alle ellende weinig te lijden gehad. Dus blijft er voortdurend de hoop dat de geestelijk nog steeds instabiele twintiger die belofte alsnog waarmaakt. Misschien wel als zijn vader straks vrijkomt. Of zijn de verstikkende familiebanden juist debet aan zijn neergang?
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2006
Lengte78 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJeroen Berkvens
ProducentFrank de Jonge
ProducentSuzanne van Voorst
ProducentWillemien van Aalst
Uitvoerend ProducentJeanMarc van Sambeek
CameraTon Peters
Set GeluidSander den Broeder
Set GeluidPepijn Aben
Set GeluidWouter Veldhuis
Sound DesignMarc Lizier
EditorGys Zevenbergen
MuziekMarc Lizier
ProductiebedrijfIDTV Docs
TV companyHumanistische Omroep