<strong>Hypnagogia</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/frank-scheffer?film=hypnagogia', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Frank Scheffer' });" text="Frank Scheffer">Frank Scheffer</a>, 2011<br>Korte Film<br> <strong>Hypnagogia</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/frank-scheffer?film=hypnagogia', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Frank Scheffer' });" text="Frank Scheffer">Frank Scheffer</a>, 2011<br>Korte Film<br>

Hypnagogia

 
Hypnagogia is de toestand tussen waken en slapen, een moment waarop droom en werkelijkheid samenvloeien. Choreograaf Muhanad Rasheed speelt de hoofdrol, als choreograaf van een groep danseressen die zijn aanwijzingen niet lijken te begrijpen. Als hij na een repetitie, waarbij iedereen in het zwart danst tegen een witte achtergrond, een wandeling maakt in de natuur en in slaapt valt, krijgt hij zijn gedroomde dans.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2011
Lengte13 minuten
ProductielandNederland
RegisseurFrank Scheffer
ProducentFloor Onrust
Co-ProducentJoost van Krieken
ScenarioFrank Scheffer
CameraMelle van Essen
Production DesignVanessa Vermolen
Set GeluidMenno Euwe
GeluidsnabewerkingMark Glynne
Sound DesignMark Glynne
EditorRiekje Ziengs
MuziekMuhanad Rasheed
ProductiebedrijfFamily Affair Films
TV companyNTR
Cast
Muhanad Rasheed, Revé Terborg, Suet Wan Tsang, Marinke Eijgenraam, Pamela Ferraroni, Inez Almeida, Lotus Edde