<strong>Hybris</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/arjan-brentjes?film=hybris', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Arjan Brentjes' });" text="Arjan Brentjes">Arjan Brentjes</a>, 2014<br>Korte Film<br> <strong>Hybris</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/arjan-brentjes?film=hybris', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Arjan Brentjes' });" text="Arjan Brentjes">Arjan Brentjes</a>, 2014<br>Korte Film<br>

Hybris

 
Kunstschilder en filmmaker Arjan Brentjes grijpt terug op de jaren zestig om vanuit een in dit tijdperk gesitueerde televisietalkshow vooruit te blikken op een toekomstig oneindig leven. In een experimentele mix van live action en animatie stelt de geïnterviewde wetenschapper in kwestie ernstige vragen over de wenselijkheid van een dergelijke evolutionaire ontwikkeling, waarin liefde en voortplanting overbodig raken. Tussen de bespiegelingen door worden zijn herinneringen aan een korte liefdesrelatie verbeeld.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte6 minuten
ProductielandNederland
RegisseurArjan Brentjes
ProducentArjan Brentjes
ScenarioArjan Brentjes
Production DesignArjan Brentjes
Production DesignCaroline Schuller tot Peursum
Sound DesignArjan Brentjes
Visual EffectsBrentjes
EditorArjan Brentjes
MuziekArjan Brentjes
AnimatieArjan Brentjes
ProductiebedrijfBrentjes
Cast