<strong>Hollands Hoop</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dana-nechushtan?film=hollands-hoop', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dana Nechushtan' });" text="Dana Nechushtan">Dana Nechushtan</a>, 2014<br>Televisiedrama<br> <strong>Hollands Hoop</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dana-nechushtan?film=hollands-hoop', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dana Nechushtan' });" text="Dana Nechushtan">Dana Nechushtan</a>, 2014<br>Televisiedrama<br> <strong>Hollands Hoop</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dana-nechushtan?film=hollands-hoop', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dana Nechushtan' });" text="Dana Nechushtan">Dana Nechushtan</a>, 2014<br>Televisiedrama<br>

Hollands Hoop

 (Dutch Hope)
Je oogst wat je zaait. Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een burn-out, staat op een kruispunt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt de boerderij een dekmantel voor een criminele drugsorganisatie waarvan Fokke noodgedwongen aan het hoofd komt te staan. Zijn kennis van het criminele brein, gecombineerd met een afbrokkelend ethisch besef, brengt hem in deze achtdelige dramaserie meer succes dan hij aankan.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
RegisseurDana Nechushtan
ProducentLeontine Petit
ProducentJoost de Vries
Uitvoerend ProducentKim Oomen
ScenarioFranky Ribbens
CameraBert Pot
Production DesignMinka Mooren
Set GeluidAntoin Cox
EditorJP Luijsterburg
ProductiebedrijfLemming Film
TV companyVARA TV
TV companyVPRO TV
TV companyNTR
Still fotografieMerlijn Doomernik
Cast