<strong>Hoe luidt het land?</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/stella-van-voorst-van-beest?film=hoe-luidt-het-land', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Stella van Voorst van Beest' });" text="Stella van Voorst van Beest">Stella van Voorst van Beest</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>Hoe luidt het land?</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/stella-van-voorst-van-beest?film=hoe-luidt-het-land', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Stella van Voorst van Beest' });" text="Stella van Voorst van Beest">Stella van Voorst van Beest</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>Hoe luidt het land?</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/stella-van-voorst-van-beest?film=hoe-luidt-het-land', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Stella van Voorst van Beest' });" text="Stella van Voorst van Beest">Stella van Voorst van Beest</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>Hoe luidt het land?</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/stella-van-voorst-van-beest?film=hoe-luidt-het-land', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Stella van Voorst van Beest' });" text="Stella van Voorst van Beest">Stella van Voorst van Beest</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br>

Hoe luidt het land?

 (The Hum of Holland)
Hoe klinkt Nederland eigenlijk? Filmmaakster Van Voorst van Beest trok door Nederland om een portret te maken van het land waarin geluiden het uitgangspunt zijn. Ze filmde in stille gebieden en ontdekte dat het landschap steeds lawaaiiger wordt. Overal zijn tegenwoordig geluidsschermen, maar er zijn weinig plekken waar je het verkeer niet hoort. Vliegtuigspotters langs de landingsbanen beleven veel plezier aan opstijgende en landende toestellen, maar er zijn ook plekken waar het vliegverkeer het leven ondragelijk maakt. Het geluid van windmolens kan het genieten van het Hollandse landschap behoorlijk verstoren. En in veel Nederlandse winkelstraten klinkt voortdurend ‘muzak’-muziek. De film laat een variëteit aan geluidsdeskundigen aan het woord, maar volgt ook een geluidskunstenaar die anders laat luisteren naar de geluiden van het land.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2012
Lengte72 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.hoeluidthetland.nl
RegisseurStella van Voorst van Beest
ProducentDenis Vaslin
ProducentFleur Knopperts
Co-ProducentBabeth M. VanLoo
Uitvoerend ProducentJet Christiaanse
ScenarioStella van Voorst van Beest
CameraSander Snoep
Set GeluidPiotr van Dijk
GeluidsnabewerkingMarc Lizier
Sound DesignMarc Lizier
EditorKatarina Türler
EditorPatrick Minks
ProductiebedrijfVolya Films
TV companyBoeddhistische Omroep Stichting