<strong>Het topje van de Mont Blanc</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mels-van-zutphen?film=het-topje-van-de-mont-blanc', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mels van Zutphen' });" text="Mels van Zutphen">Mels van Zutphen</a>, 2007<br>Korte Film<br> <strong>Het topje van de Mont Blanc</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/mels-van-zutphen?film=het-topje-van-de-mont-blanc', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Mels van Zutphen' });" text="Mels van Zutphen">Mels van Zutphen</a>, 2007<br>Korte Film<br>

Het topje van de Mont Blanc

 
In een vitrine van het Teylers Museum in Haarlem ligt een brokje steen dat de alpinist Horace-Bénédict de Saussure in 1787 van het bovenste puntje van de Mont Blanc zou hebben gehakt. In deze absurdistische korte film vol foto- en telefoonfragmenten doen twee mannen, die geheel onherkenbaar blijven, een dappere poging het topje naar zijn oorsprong terug te brengen en de oorsprong van het achterliggende verhaal te achterhalen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2007
Lengte7 minuten
ProductielandNederland
RegisseurMels van Zutphen
ProducentMels van Zutphen
ScenarioMels van Zutphen
CameraMels van Zutphen
Set GeluidCharly van Rest
Sound DesignCharly van Rest
Visual EffectsLaurent Fluttert
EditorMels van Zutphen
MuziekNina Hitz
MuziekLukas Simonis