<strong>Het glinsterend pantser</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/maarten-treurniet?film=het-glinsterend-pantser', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Maarten Treurniet' });" text="Maarten Treurniet">Maarten Treurniet</a>, 1998<br>Lang Televisie Drama<br>

Het glinsterend pantser

 
Televisiefilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Simon Vestdijk, waarin een auteur gefascineerd raakt door het gedrag van zijn oude jeugdvriend, een gevierd dirigent. Hij besluit er een boek aan te wijden. Met zijn charismatische uitstraling en prachtige muziek verleidt de dirigent vrouwen. Maar als ze dicht op zijn huid komen, slaat hij ze in een plotselinge woedeuitbarsting weer van zich af. In een obsessieve zoektocht naar de drijfveren van zijn vriend, schakelt de schrijver een andere jeugdvriend in en misbruikt hij vrouwen om de dirigent uit zijn tent te lokken. De vraag blijft wie uiteindelijk de diabolische is van de jeugdvrienden. De scheldende, vrouwenverachtende dirigent of de sluw manipulerende schrijver.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1998
Lengte70 minuten
ProductielandNederland
RegisseurMaarten Treurniet
ProducentRené Seegers
ProducentBerry van Zwieten
ScenarioJan Blokker sr.
CameraWouter Suyderhoud
Production DesignRikke Jelier
Production DesignAlfred Schaaf
Set GeluidPiotr van Dijk
MuziekChris Jobse
ProductiebedrijfHungry Eye Filmed Entertainment
TV companyVARA TV
Cast