<strong>Het glinsterend pantser</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/maarten-treurniet?film=het-glinsterend-pantser', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Maarten Treurniet' });" text="Maarten Treurniet">Maarten Treurniet</a>, 1998<br>Lang Televisie Drama<br>

Het glinsterend pantser

 
Televisiefilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Simon Vestdijk, waarin een auteur gefascineerd raakt door het gedrag van zijn oude jeugdvriend, een gevierd dirigent. Hij besluit er een boek aan te wijden. Met zijn charismatische uitstraling en prachtige muziek verleidt de dirigent vrouwen. Maar als ze dicht op zijn huid komen, slaat hij ze in een plotselinge woedeuitbarsting weer van zich af. In een obsessieve zoektocht naar de drijfveren van zijn vriend, schakelt de schrijver een andere jeugdvriend in en misbruikt hij vrouwen om de dirigent uit zijn tent te lokken. De vraag blijft wie uiteindelijk de diabolische is van de jeugdvrienden. De scheldende, vrouwenverachtende dirigent of de sluw manipulerende schrijver.
NFF Filmarchief
Welkom in het Filmarchief van het Nederlands Film Festival, ruim dertig jaar aan informatie uit de rijke festivalgeschiedenis. Het informatieve Filmarchief bevat geactualiseerde beschrijvingen en credits, filmstills en trailers van meer dan 8600 titels, van heel bekend tot zwaar obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-drama’s. Meer informatie, klik hier.
Productiejaar1998
Lengte70 minuten
ProductielandNederland
RegisseurMaarten Treurniet
ProducentRené Seegers
ProducentBerry van Zwieten
ScenarioJan Blokker sr.
CameraWouter Suyderhoud
Production DesignRikke Jelier
Production DesignAlfred Schaaf
Set GeluidPiotr van Dijk
MuziekChris Jobse
ProductiebedrijfHungry Eye Filmed Entertainment
TV companyVARA TV
Cast