<strong>Gods eigen parochie</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sherman-de-jesus?film=gods-eigen-parochie', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sherman de Jesus' });" text="Sherman de Jesus">Sherman de Jesus</a>, 2011<br>Korte Documentaire<br>

Gods eigen parochie

 (God's Own Parish)
‘Als ik pater Kotte niet was tegengekomen, had ik helemaal niks met de katholieke kerk gehad’, aldus een parochiaan die decennialang pater Kottes misdiensten in de Utrechtse Sint-Willibrordkerk bezocht. Hij was niet de enige. En toen Kotte uit alle kerkelijke functies werd gezet, bleven kerkgangers hem trouw.
De Jesus stelde een documentair portret samen van pater Winand Kotte (1922-2006), die vanaf de jaren zeventig ongehoorzaam was aan het bisdom. Kotte koos, toen alle kerken leegliepen, voor de oude, Roomse traditie - tegen de zin van het bisdom. Bovendien was hij ‘in de ban geraakt’ van ‘tegenpaus’ Clement VX. Kotte werd gesuspendeerd en mocht geen priesterlijke taken meer uitvoeren. Hij had, zo stelt kardinaal Simonis in de film, ‘een eigen kerkje’. Parochianen, collega’s en critici uit het bisdom halen herinneringen op uit die roerige jaren dat pater Kotte in opspraak raakte, maar tegelijkertijd populair bleef bij de kerkgangers.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2011
Lengte58 minuten
ProductielandNederland
RegisseurSherman de Jesus
ProducentCécile van Eijk
Co-ProducentNeske Kraai
Uitvoerend ProducentEline van Wees
Uitvoerend ProducentIrene de Mol
ScenarioSherman de Jesus
CameraGregor Meerman
CameraMartijn van Beenen
CameraBert Oosterveld
Set GeluidMenno Euwe
Set GeluidSander den Broeder
Set GeluidGert Jan Miedema
Set GeluidPim Verdonk
Set GeluidErik Langhout
GeluidsnabewerkingMark Glynne
Sound DesignMark Glynne
EditorSander Kuipers
EditorJan Langeveld
MuziekBig Orange Music
ProductiebedrijfMemphis Film & Television
TV companyRTV Utrecht