<strong>Geschenk uit de bodem</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/paul-cohen?film=geschenk-uit-de-bodem', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Paul Cohen' });" text="Paul Cohen">Paul Cohen</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/martijn-van-haalen?film=geschenk-uit-de-bodem', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Martijn van Haalen' });" text="Martijn van Haalen">Martijn van Haalen</a>, 2017<br>Lange Documentaire<br>Première<br> <strong>Geschenk uit de bodem</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/paul-cohen?film=geschenk-uit-de-bodem', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Paul Cohen' });" text="Paul Cohen">Paul Cohen</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/martijn-van-haalen?film=geschenk-uit-de-bodem', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Martijn van Haalen' });" text="Martijn van Haalen">Martijn van Haalen</a>, 2017<br>Lange Documentaire<br>Première<br>

Geschenk uit de bodem

 (Gift from Earth)
Ooit weigerden de verre voorouders van de Groningers zich aan de Romeinen te onderwerpen. Vele eeuwen later is het volk toch ingelijfd, en luidt de vondst van aardgas ingrijpende veranderingen in. Een enkele zonderling uitte zijn bedenkingen, maar Nederland ging voortvarend te werk bij de aanleg van het gasnetwerk. Inmiddels geldt ons land als een van de rijkste landen van Europa, en krijgen in Groningen bouwvakkers die huizen renoveren of slopen een cursus omgaan met emoties. Hoe gaan wij om met de gevolgen van de gaswinning die bijna niemand kon voorspellen?
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte88 minuten
ProductielandNederland
RegisseurPaul Cohen
RegisseurMartijn van Haalen
ProducentNiek Koppen
ProducentJan de Ruiter
Uitvoerend ProducentEstelle Bovelander
ScenarioPaul Cohen
ScenarioMartijn van Haalen
CameraPaul Cohen
EditorPatrick Janssens
Set GeluidMartijn van Haalen
GeluidsnabewerkingHuibert Boon
ProductiebedrijfSelfmade Films
TV companyKRO-NCRV