<strong>Enneagram - Impasse</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sytske-kok?film=enneagram-impasse', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sytske Kok' });" text="Sytske Kok">Sytske Kok</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Enneagram - Impasse</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sytske-kok?film=enneagram-impasse', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sytske Kok' });" text="Sytske Kok">Sytske Kok</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Enneagram - Impasse</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sytske-kok?film=enneagram-impasse', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sytske Kok' });" text="Sytske Kok">Sytske Kok</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br>

Enneagram - Impasse

 
Het uit de Griekse oudheid afkomstige enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Enneagram staat telkens een ander archetype centraal. Impasse gaat over de denker. Het Nederlands en Marokkaans gesproken, ingetogen televisiedrama speelt zich af in een Marokkaans milieu. Het jongetje Tarik is een denker die zich het liefst terugtrekt in een hoekje. Zijn familie staat voor een belangrijk familiefeest en iedereen is druk in de weer. Behalve zijn onbereikbare moeder, die stilletjes voor zich uit kijkt en af en toe huilt. Ze wordt verscheurd door heimwee naar Marokko, constateert de dokter, maar daar begrijpt Tarik niets van. Op de feestdag komt het tot een aanvaring tussen de passieve Tarik en zijn familie, en de jongen loopt weg. Na een angstig nachtelijk avontuur en een verblijf in een hammam begrijpt Tarik wat heimwee is.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2003
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
RegisseurSytske Kok
ProducentJacqueline de Goeij
Co-ProducentFrank Jansen
Co-ProducentBrigitte Baake
Uitvoerend ProducentRuud van der Heyde
ScenarioSytske Kok
CameraBrigit Hillenius
Production DesignHarry Ammerlaan
Set GeluidMark Wessner
EditorSander Vos
MuziekFons Merkies
ProductiebedrijfZoo Pictures
TV companyKRO TV
Cast
Naima El Bezaz, Mohammed Azaay, Bilal Aolad Si M'hammed