<strong>Enneagram - Dwaalgast</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/colette-bothof?film=enneagram-dwaalgast', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Colette Bothof' });" text="Colette Bothof">Colette Bothof</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Enneagram - Dwaalgast</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/colette-bothof?film=enneagram-dwaalgast', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Colette Bothof' });" text="Colette Bothof">Colette Bothof</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Enneagram - Dwaalgast</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/colette-bothof?film=enneagram-dwaalgast', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Colette Bothof' });" text="Colette Bothof">Colette Bothof</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br>

Enneagram - Dwaalgast

 
Het eeuwenoude enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Enneagram staat telkens een ander archetype centraal. In de psychologische thriller Dwaalgast speelt Monic Hendrickx psychologe Hester, de perfectionist. Als haar vriend na een ruzie is vertrokken, treft ze in de schuur een weggelopen tiener aan, Puck. Uit medelijden neemt ze het grillige maar charmante meisje op in haar huis om zo Pucks leven meer structuur te geven. Puck maakt zich het huis helemaal eigen. Tot Hester haar vraagt mee te werken aan een wetenschappelijk onderzoek, dat bij Puck de terugkerende beelden oproept van chaotische en traumatische gebeurtenissen in haar leven. Langzaam beseft Hester dat ze een verkeerde weg is ingeslagen, waarvoor ze uiteindelijk een hoge prijs zal betalen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2003
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
RegisseurColette Bothof
ProducentJacqueline de Goeij
Co-ProducentFrank Jansen
Co-ProducentBrigitte Baake
Uitvoerend ProducentRuud van der Heyde
ScenarioWanda Reisel
ScenarioColette Bothof
CameraBert Pot
Production DesignHarry Ammerlaan
Set GeluidJac Vleeshouwers
EditorSander Vos
MuziekFons Merkies
ProductiebedrijfZoo Pictures
TV companyKRO TV
Cast