Ga naar inhoud
Documentaire over de gouden plaat aan boord van het onbemande ruimteschip Voyager, gelanceerd in 1977, met een beschrijving van wat de mens is.
Aan boord van het onbemande ruimteschip Voyager, gelanceerd in 1977, bevindt zich een gouden plaat met een beschrijving van wat de mens is. Of: wat de mens was, want als de plaat ooit een intelligente levensvorm tegenkomt is onze zon al opgebrand. Het project stond onder leiding van de visionaire wetenschapper Carl Sagan, die in 1996 overleed. De plaat bevat voorts een verzameling geluiden en foto's van mensen in allerlei sociale situaties, maar geen naakt. En ook geen man en vrouw samen - beide werden onder druk van conservatieve Amerikanen door NASA gecensureerd. Ook oorlog, geweld en dood ontbreken. Wel een groet van een nazi - maar het verleden van toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kurt Waldheim was toen nog onbekend. In de film worden medewerkers geïnterviewd, onder wie muziekjournalist Tim Ferris die de muziek mocht uitzoeken - van Bach tot Johnny B Goode.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
VPRO TV
Distributie
RNTV

Titel: Een kus voor de eeuwigheid
Jaar: 2002
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.