<strong>Een beter leven</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/karin-junger?film=een-beter-leven', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Karin Junger' });" text="Karin Junger">Karin Junger</a>, 2008<br>Lange Documentaire<br>

Een beter leven

 (A Better Life)
Marokkaanse vaders vertellen hun zonen hoe en waarom ze naar Nederland kwamen. Van de eerste keuring ('het was als een veemarkt') tot de meer of minder succesvolle opname in deze maatschappij. Twee vaders uit de eerste generatie Marokkaanse immigranten die aan het woord komen, vertellen eenzelfde verhaal. 'Toen ik klein was,' prenten ze hun zonen in, 'had ik maar één broek en één overhemd.' De twee mannen verschillen veel van elkaar - de één vertelt nuchter, in het Marokkaans; de ander emotioneel, in het Nederlands - maar beiden spreken openhartig over hun keuze om naar Nederland te komen. De veelal in Nederland opgegroeide zoons kwamen in vergelijking met hun vaders weinig tekort, maar de migratie liet ook bij hun diepe sporen na. Ze horen van de offers die hun vaders hebben gemaakt voor een beter leven - voor zichzelf, maar vooral voor hun nakomelingen. Het respect dat zij ondanks vaak problematische relaties voor hun vaders hebben, wordt geuit in de rap die een van hen opneemt met rapper Salah Edin.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2008
Lengte80 minuten
ProductielandNederland
RegisseurKarin Junger
ProducentSuzanne van Voorst
ProducentWillemien van Aalst
Uitvoerend ProducentMarty de Jong
Uitvoerend ProducentJeanMarc van Sambeek
ScenarioKarin Junger
CameraBrigit Hillenius
CameraPeter Lataster
CameraAdri Schrover
CameraEdwin Donders
CameraKester Dixon
Set GeluidJoris van Ballegoijen
Set GeluidGertjan Miedema
Set GeluidBouwe Mulder
Set GeluidWouter Veldhuis
GeluidsnabewerkingHugo Dijkstal
EditorDanniel Danniel
MuziekSalah Edin
MuziekYassin Beqqali
MuziekMassimo Baudo
MuziekTadzio Danniel
ProductiebedrijfIDTV Docs
TV companyIKON TV