<strong>Docklands - Nina en Jelle</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ties-schenk?film=docklands-nina-en-jelle', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ties Schenk' });" text="Ties Schenk">Ties Schenk</a>, 2005<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Docklands - Nina en Jelle</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ties-schenk?film=docklands-nina-en-jelle', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ties Schenk' });" text="Ties Schenk">Ties Schenk</a>, 2005<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Docklands - Nina en Jelle</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ties-schenk?film=docklands-nina-en-jelle', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ties Schenk' });" text="Ties Schenk">Ties Schenk</a>, 2005<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Docklands - Nina en Jelle</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/ties-schenk?film=docklands-nina-en-jelle', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Ties Schenk' });" text="Ties Schenk">Ties Schenk</a>, 2005<br>Kort Televisie Drama<br>

Docklands - Nina en Jelle

 
Tweede aflevering uit een achtdelige serie. In het havengebied van een niet genoemde stad ligt een scheepssloperij. Het gezin Hamel, met vier kinderen, leeft en werkt hier. Elke dag komen vriendjes hier met hen en elkaar buitenspelen op het ruige industrieterrein: de Docklands. Voor de groep is de Docklands het stadsequivalent van het donkere bos. Ze gaan op zoek naar avontuur en dagen elkaar uit. Ze zijn soms hard en meedogenloos tegen elkaar, maar dat maakt ze ook hecht, doordat iedereen na de beproeving de beloning proeft opgenomen te zijn in een heel spannend clubje. Steeds komt de vraag op of het kind zijn plek binnen de groep behoudt en of de groep het oplost. In elke aflevering ontdekken de kinderen meer over het gebied, elkaar en zichzelf. Deze tweede aflevering gaat over Nina en haar zwakzinnige broer Jelle.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2005
Lengte19 minuten
ProductielandNederland
RegisseurTies Schenk
ProducentEva Eisenloeffel
ProducentSharon Yosef
ScenarioMaartje Pompe van Meerdervoort
CameraGerko Jonker
Production DesignHabiba Doorenbos
Production DesignLoes Glas
Set GeluidDirk de Kam
EditorGiusy Naitana
MuziekRichard Janssen
MuziekRik Elstgeest
ProductiebedrijfNederlandse Filmacademie (NFA)