<strong>De smaak van water</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/orlow-seunke?film=de-smaak-van-water', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Orlow Seunke' });" text="Orlow Seunke">Orlow Seunke</a>, 1982<br>Speelfilm<br>

De smaak van water

 (The Hes Case)
Speelfilmdebuut van Seunke, geïnspireerd door de roman De bezoeker van György Konrád uit 1976. Het verhaal gaat over een cynische, zich aan de regels houdende ambtenaar (gespeeld door Gerard Thoolen) bij de sociale dienst, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar gestoorde ouders is opgesloten in een kast. Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kritiek. De film werd in Venetië bekroond met een Gouden Leeuw.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1982
Lengte102 minuten
ProductielandNederland
RegisseurOrlow Seunke
ProducentJan Musch
ProducentOrlow Seunke
ProducentTijs Tinbergen
ScenarioOrlow Seunke
ScenarioDirk Ayelt Kooiman
CameraAlbert van der Wildt
Production DesignDorus van der Linden
Set GeluidPiotr van Dijk
EditorOrlow Seunke
EditorTom Erisman
MuziekMaarten Koopman
Cast