<strong>De smaak van water</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/orlow-seunke?film=de-smaak-van-water', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Orlow Seunke' });" text="Orlow Seunke">Orlow Seunke</a>, 1982<br>Lange Speelfilm<br>

De smaak van water

 (The Hes Case)
Speelfilmdebuut van Seunke, geïnspireerd door de roman De bezoeker van György Konrád uit 1976. Het verhaal gaat over een cynische, zich aan de regels houdende ambtenaar (gespeeld door Gerard Thoolen) bij de sociale dienst, wiens leven verandert wanneer hij geconfronteerd wordt met een meisje dat jarenlang door haar gestoorde ouders is opgesloten in een kast. Bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kritiek. De film werd in Venetië bekroond met een Gouden Leeuw.
NFF Filmarchief
Welkom in het Filmarchief van het Nederlands Film Festival, ruim dertig jaar aan informatie uit de rijke festivalgeschiedenis. Het informatieve Filmarchief bevat geactualiseerde beschrijvingen en credits, filmstills en trailers van meer dan 8600 titels, van heel bekend tot zwaar obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-drama’s. Meer informatie, klik hier.
Productiejaar1982
Lengte102 minuten
ProductielandNederland
RegisseurOrlow Seunke
ProducentJan Musch
ProducentOrlow Seunke
ProducentTijs Tinbergen
ScenarioOrlow Seunke
ScenarioDirk Ayelt Kooiman
CameraAlbert van der Wildt
Production DesignDorus van der Linden
Set GeluidPiotr van Dijk
EditorOrlow Seunke
EditorTom Erisman
MuziekMaarten Koopman
Cast