<strong>De jacht op de match</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-pool?film=de-jacht-op-de-match', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Pool' });" text="Hans Pool">Hans Pool</a>, 2017<br>Lange Documentaire<br> <strong>De jacht op de match</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-pool?film=de-jacht-op-de-match', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Pool' });" text="Hans Pool">Hans Pool</a>, 2017<br>Lange Documentaire<br> <strong>De jacht op de match</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-pool?film=de-jacht-op-de-match', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Pool' });" text="Hans Pool">Hans Pool</a>, 2017<br>Lange Documentaire<br> <strong>De jacht op de match</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-pool?film=de-jacht-op-de-match', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Pool' });" text="Hans Pool">Hans Pool</a>, 2017<br>Lange Documentaire<br>

De jacht op de match

 
De zaak rond de Utrechtse serieverkrachter was lange tijd een cold case, die ondanks een langdurig en grootschalig politieonderzoek onopgelost bleef. Tot er in 2014 plotseling een DNA-match was en een verdachte werd aangehouden. Deze reconstructie van de zaak stelt vragen over het belang van DNA-onderzoek in strafzaken ter discussie. Was er eerder een doorbraak geweest als alle burgers verplicht waren een sample af te staan voor een nationale DNA-databank? Is zo’n verplichting een goed idee, of toch een te grote inbreuk op de privacy?

Deze film maakt onderdeel uit van de L'OR Gouden Kalf Competitie, maar is niet te zien tijdens het NFF 2017.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte88 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.submarine.nl/projec...
RegisseurHans Pool
ProducentFemke Wolting
ProducentBruno Felix
Uitvoerend ProducentIlja Roomans
CameraGregor Meerman
Set GeluidTim van Peppen
GeluidsnabewerkingHuibert Boon
ProductiebedrijfSubmarine
TV companyVPRO
EditorPatrick Janssens