De balletmeesters

 (The Ballet Masters)
In 2011 bestond Het Nationale Ballet vijftig jaar. Van dit internationaal vermaarde balletgezelschap zijn met name de choreografen en sterdansers bekend. Achter de schermen is echter de rol van de balletmeesters minstens zo cruciaal. Als levende schakel tussen verleden en heden geven zij de bijzondere kunstvorm die klassiek ballet is, door aan de nieuwe generatie dansers. Het erfgoed en het topniveau van vijftig jaar Het Nationale Ballet ligt in hun handen.
Filmwetenschappers, studenten, producenten, regisseurs en makers, programmeurs, historici en natuurlijk het grote publiek kunnen naar hartenlust grasduinen door deze schat aan informatie, zonder het risico te lopen om hopeloos te verdwalen. Maar hoewel het officiële motto ‘zoekt en gij zult vinden’ luidt, wil het NFF Filmarchief ook verrassen door bij elk bezoek vier willekeurige films onder de aandacht te brengen – weergegeven onderaan deze pagina.

In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2012
Lengte58 minuten
ProductielandNederland
RegisseurSonia Herman Dolz
ProducentMonique Busman
ProducentMichiel van Erp
Uitvoerend ProducentJeanMarc van Sambeek
ScenarioSonia Herman Dolz
CameraPaul van den Bos
CameraSonia Herman Dolz
Set GeluidMenno Euwe
Set GeluidGert-Jan Miedema
Set GeluidDavid Spaans
Set GeluidErik Langhout
Set GeluidPepijn Aben
GeluidsnabewerkingRanko Paukovic
EditorRemi van der Heiden
MuziekPaul M. van Brugge
ProductiebedrijfDe Familie
TV companyNTR