<strong>Das</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jelmer-wristers?film=das', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jelmer Wristers' });" text="Jelmer Wristers">Jelmer Wristers</a>, 2016<br>Korte Film<br> <strong>Das</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jelmer-wristers?film=das', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jelmer Wristers' });" text="Jelmer Wristers">Jelmer Wristers</a>, 2016<br>Korte Film<br> <strong>Das</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jelmer-wristers?film=das', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jelmer Wristers' });" text="Jelmer Wristers">Jelmer Wristers</a>, 2016<br>Korte Film<br>

Das

 
Nadat Than zijn buurman Das heeft gered van een stille dood, is hij de enige die hem komt bezoeken in het verpleeghuis. Daar ligt Das; verlamd en met een lopend euthanasieverzoek. De enige met wie hij nog contact lijkt te hebben, is zijn vaste escort SeƱorita. Er ontstaat een verhouding tussen de drie getergde zielen, maar het contact dat Than met beiden aangaat blijkt complexer dan hij dacht.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TagsDrama
Productiejaar2016
Lengte40 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJelmer Wristers
ProducentJelmer Wristers
ScenarioJelmer Wristers
CameraNiels Ursem
Set GeluidThomas Paschenegger
GeluidsnabewerkingRowan de Geus
Sound DesignTim Schakel
Sound DesignManuel Verburg
MuziekTim Schakel
ProductiebedrijfWristers Film
ProductiebedrijfHogeschool voor de Kunsten Utrecht
EditorWouter Hoek
EditorJelmer Wristers
Cast
Krisjan Schellingerhout, Dora Groothof, Felix-Jan Kuypers