<strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Speelfilm<br> <strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Speelfilm<br> <strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Speelfilm<br> <strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Speelfilm<br>

Dark Blood

 
In 1993 was George Sluizer flink opgeschoten met de opnames van Dark Blood, met de grote filmbelofte River Phoenix in de hoofdrol. Zo’n tachtig procent van het script was verfilmd toen Sluizers sterspeler plotseling en veel te jong stierf. De filmrollen belandden op de plank. Jaren later kon Sluizer het door de verzekering in bezit genomen materiaal redden van vernietiging. Door middel van crowdfunding en creatieve oplossingen in de montagekamer, heeft Sluizer zijn film met de veelbelovende jonge acteur toch nog kunnen afronden. De thriller draait om een Hollywoodkoppel dat met een rondreis door de woestijn hun ‘tweede huwelijksreis’ wil vieren. Wanneer hun auto het begeeft en ze in de droge, hete omgeving stranden, worden ze gered door Boy (Phoenix). Maar de jonge kluizenaar is niet van plan het echtpaar te laten gaan.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2012
Lengte90 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.darkbloodthemovie.com
RegisseurGeorge Sluizer
ProducentGeorge Sluizer
ScenarioJim Barton
ScenarioGeorge Sluizer
CameraEd Lachmann
Production DesignJan Roelfs
Production DesignBen van Os
Set GeluidAlan Bayer
GeluidsnabewerkingHarold Jalving
EditorMichiel Reichwein
MuziekFlorencia di Concilio
MuziekJames Michael Taylor
ProductiebedrijfSluizer Films BV
Cast