<strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Lange Speelfilm<br> <strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Lange Speelfilm<br> <strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Lange Speelfilm<br> <strong>Dark Blood</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/george-sluizer?film=dark-blood', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'George Sluizer' });" text="George Sluizer">George Sluizer</a>, 2012<br>Lange Speelfilm<br>

Dark Blood

 
In 1993 was George Sluizer flink opgeschoten met de opnames van Dark Blood, met de grote filmbelofte River Phoenix in de hoofdrol. Zo’n tachtig procent van het script was verfilmd toen Sluizers sterspeler plotseling en veel te jong stierf. De filmrollen belandden op de plank. Jaren later kon Sluizer het door de verzekering in bezit genomen materiaal redden van vernietiging. Door middel van crowdfunding en creatieve oplossingen in de montagekamer, heeft Sluizer zijn film met de veelbelovende jonge acteur toch nog kunnen afronden. De thriller draait om een Hollywoodkoppel dat met een rondreis door de woestijn hun ‘tweede huwelijksreis’ wil vieren. Wanneer hun auto het begeeft en ze in de droge, hete omgeving stranden, worden ze gered door Boy (Phoenix). Maar de jonge kluizenaar is niet van plan het echtpaar te laten gaan.
NFF Filmarchief
Welkom in het Filmarchief van het Nederlands Film Festival, ruim dertig jaar aan informatie uit de rijke festivalgeschiedenis. Het informatieve Filmarchief bevat geactualiseerde beschrijvingen en credits, filmstills en trailers van meer dan 8600 titels, van heel bekend tot zwaar obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-drama’s. Meer informatie, klik hier.
Productiejaar2012
Lengte90 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.darkbloodthemovie.com
RegisseurGeorge Sluizer
ProducentGeorge Sluizer
ScenarioJim Barton
ScenarioGeorge Sluizer
CameraEd Lachmann
Production DesignJan Roelfs
Production DesignBen van Os
Set GeluidAlan Bayer
GeluidsnabewerkingHarold Jalving
EditorMichiel Reichwein
MuziekFlorencia di Concilio
MuziekJames Michael Taylor
ProductiebedrijfSluizer Films BV
Cast