Ga naar inhoud
Auteursfilm in minimalistische animatievorm, waarin een Belg anno 1914 wraak wil nemen voor de verkrachting van zijn dochter. Hij trekt daartoe met een elitekorps in een pantserwagen richting het Oostfront.

Net als Jean Lemarin anno 1914 in Buenos Aires de wereldtitel worstelen wint, wordt zijn dochter thuis in Oostende verkracht door Duitse soldaten. De Belg zweert wraak en neemt samen met zijn trainer en zijn neef dienst bij een prestigieus korps dat met pantserwagens richting het Oostfront trekt. Auteursfilm in animatievorm, waarin de protagonist ongewild in een dramatische odyssee rond de wereld terechtkomt. In een sobere animatiestijl en in minimalistische maar essentiële scènes stort Jeans romantische 19e-eeuwse wereldbeeld onherroepelijk in.

Titel: Cafard
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Vlaams XL
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still