<strong>Beren op de weg</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nadia-meezen?film=beren-op-de-weg', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nadia Meezen' });" text="Nadia Meezen">Nadia Meezen</a>, 2014<br>Korte Film<br>

Beren op de weg

 (Bears on the Road)
Animatiefilm over Theo die niets liever doet dan rijden in zijn gele autootje. Op een dag stuit hij op een beer op de weg. Door de schrik krijgt hij een ongeluk. Na het voorval ontstaat er bij Theo een steeds groter wordende angst om zijn oude leven op te pakken. Hoe meer hij de angst toelaat in zijn leven, hoe meer beren hij om zich heen begint te zien. Als al zijn paden geblokkeerd zijn, beseft hij dat hij zo niet kan doorgaan. Hij moet zijn innerlijke beren temmen om hier vanaf te komen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte5 minuten
ProductielandNederland
RegisseurNadia Meezen
ProducentNadia Meezen
ScenarioNadia Meezen
Sound DesignRowan de Geus
MuziekBas Bouma
AnimatieNadia Meezen
AnimatieLeon de Kramer
AnimatieJoost Rutten
ProductiebedrijfWillem de Kooning Academie