<strong>Alles moet nieuw - Piet Zwart</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sherman-de-jesus?film=alles-moet-nieuw-piet-zwart', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sherman de Jesus' });" text="Sherman de Jesus">Sherman de Jesus</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>Alles moet nieuw - Piet Zwart</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sherman-de-jesus?film=alles-moet-nieuw-piet-zwart', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sherman de Jesus' });" text="Sherman de Jesus">Sherman de Jesus</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>Alles moet nieuw - Piet Zwart</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sherman-de-jesus?film=alles-moet-nieuw-piet-zwart', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sherman de Jesus' });" text="Sherman de Jesus">Sherman de Jesus</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>Alles moet nieuw - Piet Zwart</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sherman-de-jesus?film=alles-moet-nieuw-piet-zwart', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sherman de Jesus' });" text="Sherman de Jesus">Sherman de Jesus</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br>

Alles moet nieuw - Piet Zwart

 (Everything Must Change - Piet Zwart)
De vooruitstrevende industrieel ontwerper en grafisch vormgever Piet Zwart leefde om te vernieuwen. Hij werd bekend door zijn ontwerpen voor Bruynzeel, de Nederlandse Kabelfabriek en PTT, en zijn baanbrekende werk op het gebied van typografie. In dit portret wordt zijn werk tot leven gebracht met animaties, foto’s en uniek archiefmateriaal, zoals een reclamefilm uit 1928 waarin hij zelf te zien is. Er is aandacht voor zijn samenwerking met architect Berlage, ontwerper van het gebouw van The First Church of Christ Scientist, waarvoor Piet Zwart het interieur en het orgel ontwierp. Samen met de interviews met zijn kinderen, fragmenten uit persoonlijke brieven en de voice-overs van Jacob Derwig en Gijs Scholten van Aschat, wordt een beeld geschetst van een gedreven ontwerper, die soms aanliep tegen de behoudende geest van de Nederlandse samenleving.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2012
Lengte75 minuten
ProductielandNederland
RegisseurSherman de Jesus
ProducentCécile van Eijk
ProducentSherman de Jesus
Co-ProducentMarijke Huijbregts
ScenarioSherman de Jesus
CameraMarc Felperlaan
CameraGregor Meerman
Set GeluidMenno Euwe
Set GeluidErik Langhout
Sound DesignMark Glynne
EditorSander Kuipers
MuziekBastiaan Egberts
ProductiebedrijfMemphis Film & Television
TV companyAVRO TV