Abwärts

 
Middenin een reparatie verlaat een argeloze liftmonteur op vrijdagmiddag een hoog gebouw om de klus na het weekend af te maken. Hij weet niet dat zijn schroevendraaier de elektronisch bestuurde lift heeft ontregeld en vier mensen honderd meter boven de begane grond vastzitten. Langzaam raakt de zuurstof op.
Filmwetenschappers, studenten, producenten, regisseurs en makers, programmeurs, historici en natuurlijk het grote publiek kunnen naar hartenlust grasduinen door deze schat aan informatie, zonder het risico te lopen om hopeloos te verdwalen. Maar hoewel het officiële motto ‘zoekt en gij zult vinden’ luidt, wil het NFF Filmarchief ook verrassen door bij elk bezoek vier willekeurige films onder de aandacht te brengen – weergegeven onderaan deze pagina.

In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar1984
Lengte87 minuten
ProductielandDuitsland
RegisseurCarl Schenkel
ProducentThomas Schüly
ProducentMatthias Deyle
ScenarioCarl Schenkel
CameraJacques Steyn
Production DesignToni Lüdi
Set GeluidHans Künzi
EditorNorbert Herzner
MuziekJacques Zwart
Cast