<strong>A Silent Star</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/vera-iwerebor?film=a-silent-star', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Vera Iwerebor' });" text="Vera Iwerebor">Vera Iwerebor</a>, 2008<br>Korte Documentaire<br> <strong>A Silent Star</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/vera-iwerebor?film=a-silent-star', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Vera Iwerebor' });" text="Vera Iwerebor">Vera Iwerebor</a>, 2008<br>Korte Documentaire<br>

A Silent Star

 
Filmmaakster Vera Iwerebor ging in Hollywood op zoek naar oude filmdiva's uit het tijdperk van de zwijgende film. Ze vond echter creepy Randal Malone. Deze horroracteur uit het B-filmcircuit bleek over de jaren vriendschap te hebben gesloten met verschillende stokoude Hollywoodiconen, waaronder Ann Miller en Ginger Rogers. Om er zelf beter van te worden, vertelde de filmmaakster na terugkomst aan de Nederlandse filmbladen. 'Een obscene figuur.' Tijdens de opnamen van A Silent Star woonde Malone in de villa van de vorig jaar overleden ster Anita Page, die zelf toen nog op de eerste verdieping woonde. Malone vertelde de filmmaakster buiten de camera dat hij de villa zou erven. Als aandenken kreeg ze een servet mee met de lipafdrukken van Page, die zelf te ver heen leek om te beseffen wat ze deed. Volgens Iwerebor deed de sfeer in huis haar denken aan een scène uit Psycho.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2008
Lengte24 minuten
ProductielandNederland
RegisseurVera Iwerebor
ProducentVera Iwerebor
ScenarioVera Iwerebor
CameraVera Iwerebor
Set GeluidVera Iwerebor
GeluidsnabewerkingHuibert Boon
EditorSrdjan Fink
ProductiebedrijfNoye Productions