Zoeken
   
Het Nederlands Film Festival ontsluit ruim zevenendertig jaar uit de rijke festivalgeschiedenis met het online NFF Filmarchief. Het informatieve Filmarchief bevat geactualiseerde beschrijvingen en credits van meer dan 8600 filmtitels. Van ABEL tot ZWARTBOEK, van HET MEISJE MET HET RODE HAAR (in 1981 de eerste openingsfilm) tot het programma van de 37ste editie in september 2017. Van heel bekend tot zwaar obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-drama’s. Filmliefhebbers lopen de kans om letterlijk ogen tekort te komen, want het NFF Filmarchief herbergt meer dan 15.000 scènefoto’s en daarnaast tal van trailers, zodat je al een idee kunt krijgen van de film. Let wel, de films zelf zijn via het Filmarchief niet te bekijken, te downloaden of aan te schaffen.

Naslagwerk
Filmwetenschappers, studenten, producenten, regisseurs en makers, programmeurs, historici en natuurlijk het grote publiek kunnen naar hartenlust grasduinen door deze schat aan informatie, zonder het risico te lopen om hopeloos te verdwalen. Maar hoewel het officiële motto ‘zoekt en gij zult vinden’ luidt, wil het NFF Filmarchief ook verrassen door bij elk bezoek vier willekeurige films onder de aandacht te brengen – weergegeven onderaan deze pagina. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dit omvangrijke archiefproject is financieel mogelijk gemaakt dankzij de steun van het SNS REAAL Fonds.

Voor vragen m.b.t. het Filmarchief, neem contact op met de afdeling Programma via programma@filmfestival.nl of 030 – 2303800. Het festival heeft zelf niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep.
Meest geraadpleegd
Spijt!
Dave Schram, Nederland, 2013, 90'
Van God Los - Para
Paloma Aguilera Valdebenito, Nederland, 2013, 50'
Teledoc Campus - Shame/Fame
Eef Hilgers, Nederland, 2017, 23'
Titts - Woef
Thomas de Rijk, Ricky Calvit Jonsson Jr., Nederland, 2014, 4'
Her Innerview
Erica Baltimore, Nederland, -, 2014, 8'
Uitgelicht
Huiswerk
Drie gezinnen vertellen hun eigen, heel uiteenlopende redenen waarom ons onderwijssysteem niet voor hen werkt en waarom hun kinderen thuis geschoold worden.
Jolien Steenman, Laura Roncken, Nederland, 2010, 32'
Theo & Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium
De belevenissen van de koningskinderen van Oranje-Nassi met prins Marco Bakker en heks Adèle Bloemendaal.
Pieter Kramer, Nederland, 1989, 104'
Made in Korea: Een enkeltje Seoul-Amsterdam?
Persoonlijke en emotionele verslaglegging van de zoektocht naar zijn geboorteland en biologische moeder door de van oorsprong Zuid-Koreaanse documentairemaker.
In-Soo Radstake, Nederland, 2006, 73'
Spoorloos
Thriller waarin een man op zoek gaat naar zijn verdwenen vriendin. De film is gebaseerd op de roman Het gouden ei van Tim Krabbé.
George Sluizer, Nederland, 1988, 105'