<strong>Samenwerking, orde en ontregeling     </strong><br> <strong>Samenwerking, orde en ontregeling     </strong><br> <strong>Samenwerking, orde en ontregeling     </strong><br> <strong>Samenwerking, orde en ontregeling     </strong><br> <strong>Samenwerking, orde en ontregeling     </strong><br>

Samenwerking, orde en ontregeling

Beweeg tussen orde en ontregeling wanneer het NFF op woensdagmiddag in de geest van Michel de Certeau de Nederlandse creatieve gemeenschap onder de loep legt. Zoals de Franse socioloog het dagelijks leven beschreef, vraagt NFF Interactive: Storyspace zich af: Wie bepalen in Nederland de orde scheppende strategies? En wie voeren ontregelende tactics uit? Instituten, festivals, kunstenaarslabs en filmmakers die midden in dat krachtenveld staan, laten zien wat de botsingen hierbinnen kunnen voortbrengen. Afgetrapt door de openingskeynote van kunstenaar, coder en docent Zachary Lieberman bewegen we ons door deze nieuwe wereld. Van een spirituele kijk op technologie, conservering van interactieve content vanuit de festivals, verhalen in VR, AR en MR door verschillende makers en onderwijsinstellingen, tot het VPRO Medialab dat zich al twee jaar lang buiten de Hilversumse bubbel op nieuwe verteltechnieken richt.

DAG 1: MIDDAGPROGRAMMA
Locatie: Stadsschouwburg - Blauwe Zaal

14:00 - 14:45 uur
Keynote Zachary Lieberman, School for Poetic Computation (SFPC)
Zachary Lieberman, kunstenaar, hacker, creative coder en oprichter van School for Poetic Computation, neemt ons mee in zijn wereld van nieuwe interactieve vormen en digitale structuren.

14:45 - 15:05 uur
Joris Weijdom/HKU
Ontwikkelingen zoals Virtual- en Augmented Reality gaan de laatste paar jaren razendsnel. Kunstenaars, ontwerpers en verhalenvertellers creëren betekenisvolle Mixed Reality-ervaringen en de rol van het publiek verandert. Toeschouwers worden actieve deelnemers en het hele lichaam wordt onderdeel van de ervaring. Joris Weijdom schetst aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk een beeld van het veranderende werkveld en de noodzaak van een hybride kunstenaar.

15:05 - 15:45 uur
STRP, IMPAKT, FIBER: The Sensual, the Supernatural and the Spiritual
Curatoren en programmamakers van de vooraanstaande media- en techfestivals STRP, Impakt en Fiber gaan met elkaar in discussie over technologie en de toekomst door de lens van kunst, muziek en film.

16:00 - 16:20 uur
VPRO Hackatons, Best of Ever
Ton van Gool en Annelies Termeer kijken terug op twee jaar VPRO Medialab en zoomen in op de successen, mislukkingen en geleerde lessen van de inmiddels fameuze Hacketons in Eindhoven.

16:20 - 16:40 uur
Beeld en Geluid: What to Keep
Jesse Vos, onderzoeker nieuwe en interactieve media bij het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid, betoogt waarom games nationaal erfgoed zijn en hun archivering van belang is.

16:40 - 17:00 uur
Waag Society: Empowering Makers of Change
Dick van Dijk schetst hoe verschillende nieuwe storytellingtechnieken, geïnspireerd op de ‘maker moment’ en ‘design thinking’, de presentatie van cultureel erfgoed veranderen.