<strong>Over utopisch denken, schoonheid en verbeelding </strong><br> <strong>Over utopisch denken, schoonheid en verbeelding </strong><br> <strong>Over utopisch denken, schoonheid en verbeelding </strong><br> <strong>Over utopisch denken, schoonheid en verbeelding </strong><br> <strong>Over utopisch denken, schoonheid en verbeelding </strong><br>

Over utopisch denken, schoonheid en verbeelding

Een spetterende avond met zinnenstrelende snoepjes voor de geest. We ontmoeten beeldmakers die verbazen met hun visuele, kinetische, interactieve, of reactieve experimenten zoals Nick Verstand, Mariska de Groot en Ruben van Leer, maar ook art director Jan Bart van Beek en lead concept artist Roland IJzermans van Horizon Zero Dawn, het nieuwste wereldwijde succes van Guerrilla Games. Deze science fiction game toont een post-apocalyptische en met de hand ontworpen wereld met majestueuze gebergtes, dichtbegroeide jungles en drukbevolkte nederzettingen.

Juha van ‘t Zelfde praat over het gemak van denken, schetsen en communiceren in video. HD is het nieuwe A4 binnen zijn nieuwe tijdelijke master (MA) Film, Design en Propaganda, genaamd Shadow Channel. Als utopisch kanaal biedt Shadow Channel ruimte aan ondervertegenwoordigde stemmen in reactie op platformkapitalisme, post-truth politiek en de opkomst van het neofascisme.

Het sluitstuk van deze avond is een collectieve en interactieve kijkervaring, verzorgd door Steye Hallema van de Smartphone Orchestra en Caspar Sonnen van IDFA Doclab. Neem je opgeladen telefoon mee en dompel je onder! Eindborrel in de Zindering.


DAG 2: AVONDPROGRAMMA

20:00 - 20:40 uur
Guerrilla Games
Art Director Jan-Bart van Beek en Concept Artist Roland IJzermans van Guerrilla Games geven uitleg bij Horizon Zero Dawn, de sciencefiction-game die ze ontwikkelden voor Playstation 4.

20:40 - 21:10 uur
Visualizing Beyond the Mind met Mariska de Groot, Nick Verstand & Ruben van Leer
Drie beeldmakers presenteren hun zinnenstrelende werk en gaan in discussie over wat hen bindt en onderscheidt: waar tonen zij hun werk, hoe ontstaat het, en wat zijn hun dromen en verwachtingen voor de toekomst?

21:30 - 21:50 uur
Juha van’t Zelfde, Shadow Channel
Presentatie van Shadow Channel, een utopisch kanaal, en de nieuwe, tijdelijke masteropleiding Film, Design en Propaganda aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

21:50 - 22:15 uur
Steye Hallema (Wildvreemd) & Caspar Sonnen (IDFA Doclab)
Wat gebeurt er als je je laat meevoeren in een collectieve én interactieve ervaring? Ervaar het zelf met de Smart Phone Orchestra!