<strong>Forum van de Regisseurs | Slotavond</strong><br> <strong>Forum van de Regisseurs | Slotavond</strong><br>

Forum van de Regisseurs | Slotavond

Het derde Forum van de Regisseurs zal worden afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking van de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs en een penning van de Utrechtse Goudsmeden SUS.

Aansluitend op de prijsuitreiking wordt de slotfilm van het Forum van de Regisseurs vertoond: de Nederlandse première van de Pools-Nederlandse coproductie Satan Said Dance van regisseur Katarzyna Roslaniec.
Forum-samensteller Dana Linssen over deze film:
Een simpele titelkaart aan het begin van Satan Said Dance legt de spelregels uit: de film is een puzzel. En niet zomaar een puzzel. Een puzzel met 54 stukjes van 2 minuten die op 43 miljard manieren in elkaar gelegd kan worden. Volgens regisseur Katarzyna Roslaniec vertellen ze desondanks allemaal hetzelfde verhaal. Maar is dat wel zo?

Als deze “Instagram-film in tijden van de selfie” één ding duidelijk maakt, is dit dat we hoofdpersoon Katarina misschien wel nooit helemaal zullen leren kennen. Net zoals de vorm van de film een manier is om haar caleidoscopische ADHD-leven te verbeelden: succesvol schrijfster, zelfdestructief, aan drie vriendjes niet genoeg, op de hielen gezeten door een jonger zusje dat net zo wil zijn als zij, een complexe relatie met haar ouders. En dan verder nog de gebruikelijk seks, drugs en rock ‘n’ roll, die in geen enkel leven van een prille twintiger die alles to the max wil doen mogen ontbreken.
Satan Said Dance loopt over van de filmische vormen. En vraagt zich tegelijkertijd af wat film eigenlijk is in het moderne medialandschap. Daarom is deze Pools-Nederlandse coproductie van een van de toonaangevende vrouwelijke regisseurs van de Poolse new wave de gedroomde slotfilm van het derde Forum van de Regisseurs. En wie anders dan acteur Tygo Gernandt als een van Karolina’s minnaars kan zo gevaarlijk balanceren op die dunne lijn tussen vrijheid en zelfvernietiging?