Filmvertoningen

 
Klik op de afbeelding voor de trailer!
  
KAPPEN! | Voorfilm: SCRAMBLED
Onderbouw 

Sander is verliefd op Indra, maar dat lijkt niet wederzijds. Zij denkt namelijk dat hij een vriendinnetje heeft. Ondertussen gaan Sanders twee beste voetbalvrienden steeds meer om met een behoorlijk foute jongen. Daardoor komt hun vriendschap onder hoogspanning te staan, helemaal als Sander na een daad van zinloos geweld vals wordt beschuldigd. 
 
  
ADIOS AMIGOS | Voorfilm: BULLET TIME
Onder- & bovenbouw

Philip is volledig verlamd, Lars heeft een hersentumor en Joost is blind. Waar maakt dit maagdelijke trio nou kans om met een meisje in bed te duiken? Precies: Salou! Het trio regelt via Marktplaats een norse verzorgster en vertrekt stiekem in een gammel busje richting het zuiden. Maar of daar al hun dromen uitkomen?
 
  
KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN
Onder- & bovenbouw

Drie documentaires (ROCKNROLLERTJES, NAOMI'S GEHEIM en THUNDER) waarvoor geldt: kort maar krachtig, stuk voor stuk juweeltjes met als centraal thema ‘vriendschap’. 
 
  
LAYLA M. | Voorfilm: HET PUBERDAGBOEK VAN CAROLINE VAN KEEKEN
Bovenbouw 

De Amsterdamse vwo-scholiere Layla is slim, geëmancipeerd, niet op haar mondje gevallen en moslima (en ze kan ook nog eens goed voetballen). Volgens Layla zijn haar ingeburgerde ouders en haar broertje veel te laks en komen ze niet in verzet tegen de groeiende islamofobie. De bozige Layla trekt zich het lot van de (moslim)wereld steeds meer aan...  
 
  
WIT IS OOK EEN KLEUR + RUNDFUNK
Bovenbouw

Twee tótaal verschillende producties, die ieder op hun eigen manier thema’s als racisme en stereotypen aan de kaak stellen. WIT IS OOK EEN KLEUR onderzoekt documentairemaakster Sunny Bergman waarom zoveel blanken boos worden als het gaat over hun witte privileges. RUNDFUNK kan juist gelachen worden om foute gedachten en stereotypes. 
 
  
RON GOOSSENS, LOW BUDGET STUNTMAN | Voorfilm: MIND DEAR
Bovenbouw 

Door een dronkemansactie wordt Ron Goossens een viral-sensatie. Hij krijgt de aanbieding om als stuntman carrière te maken. Dat lijkt hem niks, totdat hij beseft dat hij zo in de buurt kan komen van Nederlands meest succesvolle actrice. Want die moet hij, om zijn relatie te redden, tussen de lakens zien te krijgen. Alvast één punt voor het nagesprek: hoe ver kun je gaan met humor?
Voor meer informatie over de filmvertoningen, bekijk de educatiefolder.