Workshops en service

 

 

WORKSHOP: BLIK OP DE SET

Een zeer bijzondere reeks workshops die echt laat zien hoe een film wordt gemaakt, want de leerlingen gaan aan de slag in een in de Stadsschouwburg Utrecht nagebouwde filmset met echte apparatuur en onder begeleiding van een professionele crew. Regie, camera, acteren en muziek zijn een paar van de disciplines die deze ochtend of middag aan bod komen. Aansluitend gaat de hele groep naar een filmvoorstelling. 

WORKSHOP: JUNIOR KALVEREN GALA

In een drie uur durende workshop in samenwerking met het Utrechts Centrum voor de Kunsten maken leerlingen een film van één minuut. De workshops vinden plaats in de Utrechtse binnenstad, op een schooldag. De beste producties, acteurs, scenario’s, montage en anderen dingen mee naar een Junior Kalf. Deze worden uitgereikt op een feestelijk gala (inclusief rode loper) op dinsdagmiddag 26 september. Daar is dan de spanning om te snijden: wie neemt een Junior Gouden Kalf mee naar school? 

VR WORKSHOP

Virtual reality is inmiddels geen sciencefiction meer, maar realiteit. Het NFF gaat met zijn tijd mee en geeft VR een prominente plek in het educatieprogramma. In deze workshop van drie uur maken leerlingen onder begeleiding van een VR-expert een 360 graden-film, die ze vervolgens met een eigen cardboard-viewer bekijken en via social media kunnen delen met vrienden en het thuisfront. De viewer krijgen ze na afloop mee, om thuis verder te ‘VR-en’. 

GRATIS LESMATERIAAL

Met de klas naar het NFF is meer dan een leuk ochtendje uit. Het biedt ook de mogelijkheid meer te leren over film en de wereld. In samenwerking met EYE Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld en dat handvaten biedt voor voor- en nabespreking van het filmbezoek in de klas. Het materiaal bestaat uit een interactieve les voor op het digibord die vanaf september te downloaden is via de festivalsite en een docentenhandleiding. Het lesmateriaal voor het filmprogramma van 2017 is hier te downloaden.
 

AUDITIEF BEPERKT

Iedereen moet kunnen genieten van film. Daarom organiseert het NFF een speciaal bioscoopprogramma voor kinderen met een auditieve beperking. De voorstelling wordt voorzien van ondertiteling én heeft een tolk Nederlandse gebarentaal voorin de zaal. 

MOVIEZONE JURY

De MovieZone Jury is dé jongerenjury van alle grote filmfestivals, waaronder het NFF. Vijf jongeren tussen de 15 en 19 jaar kijken heel veel films, ontmoeten filmprofessionals en bepalen samen welke film bekroond wordt met de MovieZone Award. MovieZone is onderdeel van EYE Filmmuseum en laat jongeren hun filmtalent ontdekken en verder ontwikkelen.