Voor vragen kun je terecht bij  educatie@filmfestival.nl

Voortgezet Onderwijs

Junior Kalveren Gala Blik op de Set
Van 21 tot en met 30 september wordt Utrecht weer omgetoverd tot filmhoofdstad van Nederland. Tien dagen lang kunnen filmfans tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) de nieuwste en beste Nederlandse films bekijken, talkshows bezoeken en sterren ontmoeten. Ook worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de felbegeerde Grote Prijzen van de Nederlandse Film.

Voor het voortgezet onderwijs is een speciaal programma samengesteld, onderverdeeld in Small, Medium en Large. Van filmvoorstellingen inclusief nagesprekken met cast en crew tot workshops film maken en deelname aan het Junior Kalveren Gala. Leerlingen krijgen zo de kans om meer te leren over de Nederlandse film en hoe films gemaakt worden. Door de verschillende thema’s sluiten de geselecteerde films aan op vakken als CKV, maatschappijleer, geschiedenis en Nederlands.

Small en Medium zijn geschikt voor alle leerjaren. In Small wordt onderscheid gemaakt tussen films voor de onderbouw en films voor de bovenbouw. Large is geschikt vanaf het derde leerjaar.

Bekijk het volledige programma van de aanstaande editie in de onderstaande folder.
 
Deadline en inschrijven
De inschrijving voor het educatieprogramma in 2016 is op dit moment gesloten. Wilt u toch nog graag deelnemen aan het educatieprogramma met uw klas of school? Stuur dan een email naar educatie@filmfestival.nl of bel naar 030-2303800 en we kijken samen naar de mogelijkheden!