Lesmateriaal

In samenwerking met EYE Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat handvaten biedt bij het voor- en nabespreken van het filmbezoek in de klas. Het lesmateriaal is gratis beschikbaar. Via onderstaande links zijn de docentenhandleiding ('lesmateriaal') en de powerpoints ('presentatie') per filmtitel te downloaden. Voor een aantal filmtitels is op deze pagina, in verband met de in het lesmateriaal opgenomen filmfragmenten, alleen een inleiding beschikbaar en staat het lesmateriaal op een beveiligde website. De geheime link en het wachtwoord kunnen worden opgevraagd bij NFF Educatie.

Filmvertoningen primair onderwijs 2017KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM
lesmateriaal
presentatie

KORT BLOK DOORZETTERS
•  lesmateriaal
presentatie

KORT BLOK VRIENDSCHAP
lesmateriaal
presentatie

MEES KEES LANGS DE LIJN
lesmateriaal
presentatie

HOTEL DE GROTE L

inleiding

PIM & POM HET GROTE AVONTUUR

inleiding

STORM LETTERS VAN VUUR

inleiding

TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD

inleiding

UILENBAL

inleiding

Media zijn tegenwoordig overal en medebepalend hoe kinderen hun omgeving ervaren. Het is daarom belangrijk dat kinderen leren omgaan met media, dat ze media leren begrijpen en gebruiken. Film is daarvoor een heel toegankelijk middel.

In schoolverband een bijzondere film kijken in een filmzaal, met een inhoudelijke voorbereiding en verwerking op school: dat is zowel leerzaam als leuk! NFF Educatie selecteert niet alleen films waar u naar toe kunt met de klas, maar geeft ook suggesties waarmee u de filmvoorstelling vooraf en achteraf kunt bespreken. Daag leerlingen uit om op de film te reflecteren, hun mening te verwoorden en te luisteren naar andermans mening. Zo geeft u een concrete invulling aan mediaonderwijs en mediawijsheid.

Lessen over film sluiten aan bij kerndoelen 54, 55, 56 voor het basisonderwijs. De lessen kunnen ingepast worden in het bestaande onderwijsprogramma en kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan vakken als Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie. Maak er een bijzonder uitje van, want film kijken is naast leerzaam vooral ook heel leuk!