Workshops en service

 

 
 

VR WORKSHOP

Virtual reality is inmiddels geen sciencefiction meer, maar realiteit. Het NFF gaat met zijn tijd mee en geeft VR een prominente plek in het educatieprogramma. In deze workshop van drie uur maken leerlingen onder begeleiding van een VR-expert een 360 graden-film, die ze vervolgens met een eigen cardboard-viewer bekijken en via social media kunnen delen met vrienden en het thuisfront. De viewer krijgen ze na afloop mee, om thuis verder te ‘VR-en’.

Alleen voor groep 7 & 8. 

 

GRATIS LESMATERIAAL

Met de klas naar het NFF is meer dan een leuk ochtendje uit. Het biedt ook de mogelijkheid meer te leren over film en de wereld. In samenwerking met EYE Filmmuseum ontwikkelt het NFF lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld en dat handvaten biedt voor voor- en nabespreking van het filmbezoek in de klas. Het materiaal bestaat uit een interactieve les voor op het digibord die vanaf september te downloaden is via de festivalsite en een docentenhandleiding. Het lesmateriaal voor het filmprogramma van 2017 is hier te downloaden. 

AUDITIEF BEPERKT

Iedereen moet kunnen genieten van film. Daarom organiseert het NFF een bioscoopprogramma voor kinderen met een auditieve beperking. De voorstelling wordt voorzien van ondertiteling én heeft een tolk Nederlandse gebarentaal voorin de zaal.