Filmvertoningen

 
Klik op de afbeelding voor de trailer! 
  
PIM & POM HET GROTE AVONTUUR | Voorfilm: POESJES
Groep 1 t/m 4 

De twee katten Pim en Pom zijn beste vriendjes. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, blijkt dat die stiekem een plan bedenken om de katten te ontvoeren. Pim en Pom weten uit de handen van de hebzuchtige nichtjes te blijven, maar tijdens hun vlucht verdwalen ze op straat. Gaat het de kattenvriendjes lukken om hun baasje terug te vinden?
 
UILENBAL | Voorfilm: KRINGLOOP
Groep 3 t/m 5

De achtjarige Meral is net verhuisd en het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep die ze meeneemt naar het schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Als Piepiep wordt gegrepen door een uil, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap is. Met aanstekelijke liedjes en kleine levens- en natuurlessen. 

  
MEES KEES LANGS DE LIJN | Voorfilm: KRINGLOOP
Groep 4 t/m 8 

In de 4e Mees Kees-film zit klas 6b midden in de schoolvoetbalcompetitie. Ook al is Tobias beslist geen nieuwe Messi, met Mees Kees als voetbalcoach is het toch erg leuk. Maar wat is wél zijn talent? De rest van de klas weet wel het antwoord op Mees Kees’ vraag wat ze later willen worden. Als de meester plotseling uitvalt en de dictatoriale Dreus het trainingsstokje overneemt, weet Tobias het helemaal niet meer. 
  
TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD | Voorfilm: MIJN HAMSTER LIJKT OP MIJ
Groep 5 t/m 8 

Hoe voelt het om in een oorlogsgebied te wonen en te moeten vluchten? Toda (10) staat er opeens alleen voor als de oorlog uitbreekt en haar vader als soldaat naar het front moet. Ze begint aan een spannende reis naar haar moeder, die in een ander land woont. Onderweg leert ze voor zichzelf op te komen, dealen met vreemde situaties en volwassenen en komt een nieuw vriendje op haar pad. 
  
STORM: LETTERS VAN VUUR | Voorfilm: STORM
Groep 5 t/m 8 

Spannende geschiedenisles waarin de twaalfjarige drukkerszoon Storm in de middeleeuwen ongewild het middelpunt wordt van de jacht op een belangrijke brief van Maarten Luther. Onverwachts krijgt hij hulp van een weesmeisje. Dat is maar goed ook, want Storm kan alle hulp gebruiken in de race tegen de klok om zijn vader te redden van de brandstapel.
  
HOTEL DE GROTE L | Voorfilm: JONG MERELTJE
Groep 6 t/m 8

Als hun vader in het ziekenhuis belandt, moet de dertienjarige Kos samen met zijn drie zussen opeens het familiehotel runnen. Niet eenvoudig, want Kos begrijpt niets van zijn zussen, en omgekeerd. En hij is ook nog eens smoorverliefd. HOTEL DE GROTE L verscheen eerder als boek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.
  
KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM | Voorfilm: DE MAJORETTEKONING VAN HET NOORDEN
Groep 7&8

Ieder jaar wordt in hartje Amsterdam een spannend straatvoetbaltoernooi georganiseerd. Deze lange jeugddocumentaire volgt vijf twaalfjarige voetballertjes uit verschillende wijken van de stad. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en elk hun eigen uitdagingen. Eén ding hebben ze gemeen: de liefde voor de bal! Wie zal het prestigieuze toernooi gaan winnen? 
  
CLOUDBOY | Voorfilm: CHE!
Groep 7&8

 Stadsjongen Niilas moet in de zomervakantie tegen zijn zin in naar zijn Zweedse moeder die hij nauwelijks kent. Zij woont met haar nieuwe gezin bij de Sami, het rendiervolk van Lapland. Alleen zijn nieuwe zus Sunnà weet hem door te dringen. Wanneer een rendier wordt vermist, beleeft hij zo totaal onverwacht de meest avontuurlijke zomer van zijn leven  Let op: gedeeltelijk Zweeds gesproken, dus Nederlands ondertiteld.
  
KORT FILMBLOK: VRIENDSCHAP
Groep 7&8

Een bundeling van korte films is misschien wel de mooiste manier om de diversiteit van de Nederlandse filmwereld te tonen en sluit ook perfect aan bij de spanningsboog van de jonge doelgroep, met veel afwisseling in stijl en genre. De vier films, BULLET TIME, DE VOGELVRIEND, DE WERELD VAN KIM & BOB en KOP OP zijn heel verschillend qua vorm, maar gaan allemaal over vriendschap. 
  
KORT FILMBLOK: DOORZETTERS 
Groep 7&8

Een bundeling van korte films is misschien wel de mooiste manier om de diversiteit van de Nederlandse filmwereld te tonen. Net als het kort filmblok vriendschap, bestaat dit filmblok uit vier films. De films in dit korte blok, DE MAJORETTE KONING VAN HET NOORDEN, DROMEN OVER MIJN VADER, TROTS & TREITER, POLSKA WARRIOR zijn heel verschillend qua vorm, maar gaan allemaal over doorzetters.
Voor meer informatie over de filmvertoningen, bekijk de educatiefolder.