Hoger Onderwijs

Het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival biedt diverse mogelijkheden voor opleidingen en studieverenigingen in het hoger onderwijs. Je kunt zelf het programma samenstellen en door ons de kaarten laten bestellen. We denken ook graag mee bij de invulling van een geschikt programma, passend bij de opleiding.

Programma’s op maat
Samen kijken we naar een programma dat aansluit bij de opleiding, het vak en de studenten. Naar aanleiding van de wensen en voorkeursdata maken we een programma op maat. We denken daarbij graag mee in verdiepende elementen, zoals het bijwonen van een filmcollege of een meet & greet met de programmeur van het NFF, acteurs, regisseurs of producenten van films uit het programma.

Festival passepartouts en kaarten met korting
Er zijn passepartouts aan te schaffen voor studenten, zodat ze onbeperkt naar alle reguliere films op het festival kunnen. Bij bestellingen vanaf 50 passen geldt bovendien een korting van tien procent. Ook de tickets voor filmvertoningen zijn via Educatie voor een scherp tarief te bestellen. Een extra voordeel: bij ons bestelde kaarten worden gereserveerd voordat de officiële kaartverkoop van start gaat. Plaats verzekerd!

Filmcollege door Nederlandse Filmacademie
Op vier festivaldagen biedt het NFF in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie colleges aan. In deze filmcolleges worden makers wiens films op het festival te zien zijn uitgenodigd, zodat studenten hen het hemd van het lijf kunnen vragen. De gesprekken worden gemodereerd door Ernie Tee, docent aan de Nederlandse Filmacademie. De filmcolleges zijn gratis toegankelijk voor studenten van alle opleidingen. Een unieke kans voor studenten om in een informele setting vragen te stellen én om te netwerken met studenten van andere opleidingen. De filmcolleges vinden plaats op vrijdag 23, maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 september van 10:30-12:30 in het Oude Postkantoor op Neude, Utrecht. De filmcolleges zijn gratis toegankelijk. 

De volgende films en sprekers staan centraal tijdens de filmcolleges.

23 september - Stop Acting Now
Matijs Jansen & Maartje Remmers

26 september - In het spoor van Robert van Gulik
Rob Rombout & Stef Tijdink

27 september - The Windmill Massacre
Nick Jongerius, Daniel Koefoed, Bart Beekman, Jeffrey de Vore, Erik Hillenbrink & Rob Hillenbrink

28 september - Sketches of Siberia
Ben van Lieshout

Vakbijeenkomsten voor professionals
Het Nederlands Film Festival is sinds jaar en dag dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse filmprofessional. Met de tweede Nationale Filmconferentie wordt dat nog eens extra onderstreept. Verbinding, inspiratie en innovatie staan centraal tijdens het programma voor de film-, televisie- en interactive sector: van regisseur tot producent en van game developer tot VR-professional. De Nationale Filmconferentie, met vooraanstaande nationale en internationale sprekers, vindt plaats van 22 t/m 28 september 2016 en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vele vakverenigingen uit de filmsector.De eerste sprekers zijn de gebroeders Dardenne, Camilla Ahlgren  (THE BRIDGE), Joe Walker  (SICARIO, 12 YEARS A SLAVE, SHAME), Michael Dudok de Wit . 

Voor een selecte groep studenten bieden wij plekken met korting aan om deze bijeenkomsten bij te wonen. Er zullen vakbijeenkomsten georganiseerd worden rondom camera, geluid, montage, scenario, et cetera. Een unieke kans voor studenten om in de diepte te gaan op een specifiek gebied van expertise en te leren van ervaren professionals. Daarnaast zijn de vakbijeenkomsten voor studenten ook een uitgelezen kans om te netwerken.  Het programma is hier te bekijken.

Een bezoek aan het Nederlands Film Festival?
21 t/m 30 september 2016

  • Het NFF is dé ontmoetingsplek voor Nederlandse filmmakers en de industrie en een uitstekende plek voor studenten om hun netwerk op te bouwen;
  • Een breed en interessant aanbod aan films, die tal van onderwerpen belichten en passend zijn bij de opleiding;
  • Films die (nog) niet in de bioscoop te zien zijn: een unieke kans om ze op groot scherm te zien;
  • Veel van de makers, acteurs of producenten zijn aanwezig bij de filmvertoningen om na afloop vragen van studenten te beantwoorden;
  • Via Educatie bestelde kaarten worden gereserveerd voordat de officiële kaartverkoop van start gaat. Plaats verzekerd!
  • Specifieke bijeenkomsten voor professionals op het gebied van camera, geluid of montage, waar studenten in de diepte met vakgenoten kunnen praten over relevante onderwerpen én hun netwerk kunnen opbouwen;
  • Tal van speciale programma’s, zoals masterclasses, exposities en interviews met interessante gasten;
  • Festivalsfeer, met veel extra events die gratis toegankelijk zijn, zoals de NFF Talkshow, vertoningen en exposities.   

Contact

Neem voor boekingen of vragen contact op met:

Anke Koenraadt – Medewerker Educatie
a.koenraadt@filmfestival.nl |  educatie@filmfestival.nl
030 - 2303800