Educatieprogramma 2017

 

Welkom bij het Nederlands Film Festival!

Het leukste en leerzaamste schoolreisje is... met de hele klas naar het filmfestival! Je ziet er voor elk leerjaar met zorg geselecteerde recente en relevante films, vaak omlijst met een voorfilm en een nagesprek (met een filmmaker of acteur). Gezamenlijk een film kijken in een bioscoopzaal op een groot doek, zonder andere pottenkijkers, is een ervaring. Met het gratis beschikbare interactieve lesmateriaal haal je het maximale uit het festivalbezoek. En via workshops en bijzondere activiteiten leren de leerlingen in de praktijk hoe je zelf films maakt. 

Tijdens het festival organiseert het NFF jaarlijks een aantrekkelijk en divers educatief programma voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Het programma bestaat onder andere uit speciale filmvertoningen inclusief nagesprekken met cast en crew, workshops die een beeld geven van het werken op een filmset, workshops Virtual Reality en het feestelijke Junior Kalveren Gala. Voor het hoger onderwijs zijn er onder meer filmcolleges.

PRIMAIR ONDERWIJS

VOORTGEZET ONDERWIJS

HOGER ONDERWIJS 

DOCENTEN-
WORKSHOPS

 
Deadlines en inschrijven
De inschrijving voor het educatieprogramma 2017 is gesloten. Voor vragen, neem contact met ons op via  educatie@filmfestival.nl of bel naar 030-2303800. Wij kijken dan wat er mogelijk is. 
 
Over het NFF
Tijdens het Nederlands Film Festival mag Utrecht zich tien dagen lang weer dé filmhoofdstad van Nederland noemen. Het NFF is de ontmoetingsplek van publiek en professionals, en de kweekvijver van jong talent. Behalve vele (gala)premières en rode lopers - en heel, heel veel films - programmeert het festival ook diverse activiteiten en cross-overs met o.a. muziek en games. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke pijler en biedt daarom elk jaar tal van schoolvoorstellingen, workshops en evenementen voor primair en voortgezet onderwijs, voor leerlingen én docenten. 

Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

Locaties
De educatieve activiteiten van het NFF spelen zich op diverse plekken af, waaronder de bioscopen in de binnenstad en de Stadsschouwburg Utrecht. Sinds dit jaar kunt u ook in CineMec, in Leidsche Rijn, naar het NFF.