Educatie

 

Van 21 tot en met 30 september 2016 bruist het in Utrecht weer van de Nederlandse films, televisieseries en interactieve programma's. Tien dagen lang kan je tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) de nieuwste en beste Nederlandse films bekijken, talkshows en evenementen bezoeken en sterren ontmoeten. Ook worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de felbegeerde Grote Prijzen van de Nederlandse Film, aan de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Tijdens het festival organiseert het NFF jaarlijks een aantrekkelijk en divers educatief programma voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Het programma bestaat onder andere uit speciale filmvertoningen inclusief nagesprekken met cast en crew, workshops die een beeld geven van het werken op een filmset, workshops ‘zelf film maken’ en het feestelijke Junior Kalveren Gala. Voor het hoger onderwijs zijn er onder meer filmcolleges.

Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

Deadlines en inschrijven
De inschrijving voor het educatieprogramma in 2016 is op dit moment gesloten. Wilt u toch nog graag deelnemen aan het educatieprogramma met uw klas of school? Stuur dan een email naar educatie@filmfestival.nl of bel naar 030-2303800 en we kijken samen naar de mogelijkheden! 
Primair Onderwijs
Met de hele klas naar de bioscoop om de leukste Nederlandse jeugdfilms te bekijken en bespreken in Utrecht.
Voortgezet Onderwijs
Filmvoorstelling met aansluitend nagesprekken met cast en crew, workshops film maken en deelname aan het Junior Kalveren Gala.
Hoger Onderwijs
Het Nederlands Film Festival als bestemming voor opleidingen, studieverenigingen en cursisten.
Nieuwsbrief
Meld je hier aan voor de Nieuwsbrief van NFF School