Educatieprogramma 2018

 

Welkom bij het Nederlands Film Festival!

Het leukste en leerzaamste schoolreisje is... met de hele klas naar het filmfestival! Je ziet er voor elk leerjaar met zorg geselecteerde recente en relevante films, vaak omlijst met een voorfilm en een nagesprek (met een filmmaker of acteur). Gezamenlijk een film kijken in een bioscoopzaal op een groot doek, zonder andere pottenkijkers, is een ervaring. Met het gratis beschikbare interactieve lesmateriaal haal je het maximale uit het festivalbezoek. En via workshops en bijzondere activiteiten leren de leerlingen in de praktijk hoe je zelf films maakt. 

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018.

Tijdens het festival organiseert het NFF jaarlijks een aantrekkelijk en divers educatief programma voor het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Het programma bestaat onder andere uit speciale filmvertoningen inclusief nagesprekken met cast en crew, workshops die een beeld geven van het werken op een filmset, workshops Virtual Reality en het feestelijke Junior Kalveren Gala. Voor het hoger onderwijs zijn er onder meer filmcolleges.

 
Deadlines en inschrijven
De inschrijving voor het educatieprogramma 2018 start op 6 juni 2018, 12.00 uur. Vanaf dan zal er ook meer informatie beschikbaar zijn met betrekking tot het programma. 

Voor vragen, neem contact met ons op via  educatie@filmfestival.nl of bel naar 030-2303800. Wij kijken dan wat er mogelijk is. 
 
Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.