Op filmfestival.nl vind je natuurlijk het complete festivalprogramma en de kaartverkoop, en een nieuwsfeed over alles wat met Film, Televisie en Interactive te maken heeft - op het festival én daarbuiten, en zowel in de festivalmaand als gedurende de rest van het jaar. Om de verslaggevers van het social media team tijdens het festival een podium te geven, is er nu ook een blog - voor sfeerverslaggeving aanvullend op onze nieuwsvoorziening. 

Masterclass Issaka Sawadogo | Verslag

Ik ben Issaka al meerdere keren tegen gekomen tijdens het festival, en iedere keer moedigt hij mij met dezelfde woorden aan: ‘There are so many stories to be told. Don’t keep them inside'.
                                                                                    

Gezocht: funding voor CineCrowd-project NOCTURNE

CineCrowd is een podium voor crowdfunding van filmprojecten. Tijdens het Nederlands Film Festival worden er traditioneel enkele projecten in de schijnwerpers gezet en gepresenteerd in het NFF Festivalhart, op zoek naar financiering door een publiek van filmfans. Een van de vier projecten van NFF2016 is NOCTURNE. NFF sprak met producent Erik Glijnis.

                                                                                    
 
Blog archief

Interview: Yootha Wong-Loi-Sing

In de aanloop naar de 36e editie van het festival laten we iedere vrijdag een professional uit de wereld van Film, Televisie en Interactive aan het woord. Deze week is dat actrice Yootha Wong-Loi-Sing.
                                                                                    

NFF Talentdag en Awards | Verslag

Het Nederlands Film Festival koestert talent. Nergens komt dit zo tot uiting als op de NFF Talentdag, een middag- en avondprogramma compleet gewijd aan up-and-coming Nederlands talent.
                                                                                    
 
NFF Glamour (klik op de foto)

Verslaggeving #NFF2016

Ook dit jaar doen onze bevlogen social media reporters verslag van het festival. Verwacht ze langs de rode loper, in de zaal, achter de schermen, bij interviews en de NFF Talkshow en natuurlijk op de Openingsavond en bij het Gala. Op #NFF2016 worden ze bovendien ondersteund door verslaggevers van de Utrechtse opleidingen Nimeto en X11, te volgen via onder meer Snapchat: nlfilmfestival.                                                                 

Recordaantal games op INDIGO 2016

In totaal zullen maar liefst 38 games deelnemen aan INDIGO. Naast het Nederlandse talent zullen 13 developers uit verschillende landen, waaronder Israël en Zuid-Afrika, hun trots komen presenteren.