NFF in De Voorkamer

 
Het Nederlands Film Festival en De Voorkamer organiseren tweemaandelijkse filmvertoningen in aanwezigheid van de makers. Zij zijn erbij om na afloop al je vragen te beantwoorden. De films worden vertoond in De Voorkamer en zijn geprogrammeerd door NFF.  Maak jezelf alvast klaar voor gezellige filmavonden vol adembenemende shots, spannende verhaallijnen verrijkt door interessante discussies achteraf en dat allemaal in een warme verwelkomende omgeving.

De tweede editie van de samenwerking vindt plaats op donderdag 19 april, met de films VALT EEN MAN UIT DE LUCHT (Kurt Platvoet en Jan Verdijk) en IN VRIJHEID (Floor van der Meulen). 

VALT EEN MAN UIT DE LUCHT
Ton en Ineke Korrel genieten in hun huis aan de rand van een dorp van de middagsoep. Ton staat op het punt een hap te nemen als plotseling een man uit de hemel komt vallen. Hij rent naar buiten en ziet dat de man nog leeft. Hij heeft geen schoenen aan, is zwaargewond en kan zich niet bewegen. De weekendplannen van het stel worden geannuleerd.

IN VRIJHEID
Maandenlang heeft Neziha in angst geleefd om haar zoon Ismaël die naar Syrië is vertrokken. Dan krijgt ze het bericht dat Ismaël terug is; gevlucht uit Syrië wordt hij nu vastgehouden in Nederland. Van de rechter mag hij zijn strafproces, onder strenge voorwaarden, thuis bij zijn moeder afwachten. Neziha is vastberaden haar zoon niet een tweede keer te laten ontglippen en zet alles op alles om Ismaël zijn draai in de maatschappij weer te laten vinden. Maar hoe meer ze hem probeert te bereiken, hoe groter de afstand tussen moeder en zoon wordt.

Datum: 19 april 2018
Locatie: De Voorkamer (Utrecht)
Tijd: De deuren openen om 19:30, de screening begint om 20:00.
Inclusief Q&A's met special guests . Toegang is gratis