NFF Talentdag

 

 
Het koesteren en ontwikkelen van talent is een van de hoofdmissies van het NFF. Een levensvatbare audiovisuele industrie kan alleen bestaan als er een continue toestroom is van nieuwe makers en als er volop kennisuitwisseling plaatsvindt. Het NFF organiseert op donderdag 21 september de NFF Talentdag. Deze dag is speciaal voor nieuwe makers, met ontmoetingen, bijeenkomsten en de uitreiking van de Studenten Awards, Debuutcompetitie en de Wildcards. Een dag vol inspiratie, feedback en netwerkkansen.
 
09:30-13:30 uur | Talent Feedback Sessies
NFF nodigt jonge professionals met een filmplan in ontwikkeling uit voor de Talent Feedback Sessies, waarin ervaren scripteditors en andere filmprofessionals feedback geven op de geselecteerde filmplannen. Doordat de deelnemers worden gekoppeld aan regisseurs en producenten kunnen nieuwe teams en samenwerkingen ontstaan. De ontmoetingen met andere deelnemers dragen daaraan bij.
 
10:00-12:00 uur | Speeddates
De NFF Speeddates zijn dé kans om je netwerk uit te breiden. Hier kan jij als aanstormend talent kennismaken met professionals uit de filmsector. Een ochtend lang schuif je aan bij gerenommeerde filmmakers, producenten en vertegenwoordigers van omroepen. Wellicht het begin van een veelbelovend creatief of zakelijk avontuur!

    
 
12:00-14:00 uur | Talent Netwerklunch
Talent en professionals van NFF Speeddates en Talent Feedbacksessies ontmoeten elkaar in stadsrestaurant Zindering voor een gezamenlijke lunch.

    
 
15:00-17:00 uur | Uitreiking Talent Awards
Uitreiking van de meest gewilde prijzen van het festival: de Studenten Awards en Filmfonds Wildcards voor de beste afstudeerfilms van diverse film- en kunstacademies in Nederland, en de Filmprijs van de Stad Utrecht voor de beste debuutfilm.