Gevestigd talent

 
NFF Talent en Route

Het Nederlands Film Festival koestert talent. Het wil jonge filmmakers inspireren en helpen een internationaal netwerk op te bouwen. NFF Talent en Route presenteert tijdens de HFM (24-27 september 2017) een selectie van veelbelovende jonge Nederlandse regisseurs en producenten, die een op maat gemaakt programma krijgen aangeboden. Ze worden voorgesteld en gekoppeld aan (inter)nationale producenten, regisseurs, scenaristen, sales agents, festivalprogrammeurs en distributeurs, ze kunnen de verschillende programma’s van de HFM bijwonen en ze hebben toegang tot alle programma’s van de Nationale Filmconferentie.

 
Randy Vermeulen
Producent Randy Vermeulen studeerde Theater- Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen richtte hij het productiehuis Vossenfilms op, waarmee hij o.a. de documentaires DE LENGTE VAN LIEFDE (winnaar Debuutcompetitie 2016), DEZE ZOMER IS VAN MIJ en NIET OP MEISJES produceerde. Naast producent bij Vossenfilms is hij ook redacteur bij VPRO Dorst en coördinator van VPRO Podcast. Deze zomer werkt hij bij het Amerikaanse podcast-bedrijf RadiotopiaShady el Hamus
Regisseur Shady El-Hamus studeerde in 2012 af aan de Nederlandse Filmacademie met twee films: hij regisseerde OVER ZONEN en schreef het scenario voor MAGNESIUM (regie: Sam de Jong). MAGNESIUM won de KNF Juryprijs en de Tuschinski Award, en Shady ontving hiervoor de NFF Dioraphte Award. Van 2013 tot 2015 volgde hij in Engeland een regie-master aan de NFTS in Beaconsfield. Tijdens het NFF gaan zijn One Night Stand MALIK en de korte films NACHTSCHADE en de Kort! BESTAAN IS GAAN in première.


Loes Komen

Producent Loes Komen studeerde in 2016 af aan de Nederlandse Filmacademie met de films GRIJS IS OOK EEN KLEUR (regie: Marit Weerheijm) en BRENG ME NAAR HET ZUIDEN (regie: Froukje van Wengerden). GRIJS IS OOK EEN KLEUR won o.a. de Topkapi Films Fictie Prijs 2016 en twee juryprijzen voor de beste korte Film op TIFF Kids International Film Festival in Toronto. Loes is momenteel o.a. werkzaam als junior producer bij N279 Entertainment, het productiebedrijf van Els Vandevorst en Martin Koolhoven.  


Thessa Meijer
Regisseur Thessa Meijer studeerde in 2015 af aan de HKU met de korte film ERKHII MERGEN, OR WHY THE MARMOT DOESN’T HAVE A THUMB, die werd bekroond met de NFF Dioraphte Award en een Wildcard van het Filmfonds. Eerder won Thessa ook de Jong Talent Prijs Rabobank Cultuurprijs en de HKU Mediäle Fictie. Dit jaar zal haar One Night Stand DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL op het NFF in première gaan.