Talent

 

Het NFF Talentprogramma

Het koesteren en ontwikkelen van talent is een van de hoofdmissies van het NFF. Een levensvatbare audiovisuele industrie kan alleen bestaan als er een continue toestroom is van nieuwe makers en als er volop kennisuitwisseling plaatsvindt. 

Het NFF Talentprogramma biedt in verschillende fases een ontwikkelingstraject voor beginnend, bewezen en gevestigd talent. Hieronder vind je meer informatie over de bovengenoemde programma's voor talentontwikkeling in de drie verschillende fases, van beginnend tot gevestigd talent.

Ook organiseert het NFF op donderdag 21 september de NFF Talentdag. Deze dag is speciaal voor nieuwe makers, met ontmoetingen, bijeenkomsten en de uitreiking van de Studenten Awards, Debuutcompetitie en de Wildcards. Een dag vol inspiratie, feedback en netwerkkansen. Klik hier voor het programma van de NFF Talentdag.
 

BEGINNEND TALENT

De eerste fase is voor ‘Beginnend talent’. In samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) organiseert NFF openbare filmcolleges.
En kunnen studenten in de eindfase van hun opleiding deelnemen aan de NFF Studentencompetitie. De geselecteerde films worden op het festival vertoond en komen in aanmerking voor een prijs. Ook worden er op de Talentdag NFF Speeddates georganiseerd waar beginnende makers in korte een-op-een-gesprekken vragen kunnen stellen aan de gevestigde orde.BEWEZEN TALENT

De tweede fase is voor ‘Bewezen talent’. Hiervoor organiseert het NFF Feedback Sessies waarvoor makers met een (korte) film in ontwikkeling geselecteerd kunnen worden. Tijdens de Feedback Sessies kunnen zij uitvoerig hun plannen bespreken met ervaren filmmakers en andere jonge regisseurs, scenaristen en producenten. Ook kunnen debuterende makers deelnemen aan de NFF  Debuutcompetitie; de geselecteerde films worden op het festival vertoond en komen in aanmerking voor een prijs. GEVESTIGD TALENT

De derde fase is voor ‘Gevestigd talent’. NFF Talent en Route is een onderdeel van het professionals programma waarmee het NFF beoogt veelbelovende regisseurs en producenten uit Nederland te helpen met hun internationale carrières. Tijdens de Holland Film Meeting (HFM, 24-27 september) wordt een selectie van nieuwe Nederlandse regisseurs en producenten aan de internationale filmindustrie gepresenteerd. De makers krijgen een op maat gemaakt programma.