Zoeken
   
Het Nederlands Film Festival ontsluit ruim vijfendertig jaar uit de rijke festivalgeschiedenis met het online NFF Filmarchief. Het informatieve Filmarchief bevat geactualiseerde beschrijvingen en credits van meer dan 8600 filmtitels. Van ABEL tot ZWARTBOEK, van HET MEISJE MET HET RODE HAAR (in 1981 de eerste openingsfilm) tot het programma van de 35ste editie in september en oktober 2015. Van heel bekend tot zwaar obscuur en van speelfilms en documentaires tot korte films en tv-drama’s. Filmliefhebbers lopen de kans om letterlijk ogen tekort te komen, want het NFF Filmarchief herbergt meer dan 15.000 scènefoto’s en daarnaast tal van trailers, zodat je al een idee kunt krijgen van de film. Let wel, de films zelf zijn via het Filmarchief niet te bekijken, te downloaden of aan te schaffen.

Filmwetenschappers, studenten, producenten, regisseurs en makers, programmeurs, historici en natuurlijk het grote publiek kunnen naar hartenlust grasduinen door deze schat aan informatie, zonder het risico te lopen om hopeloos te verdwalen. Maar hoewel het officiële motto ‘zoekt en gij zult vinden’ luidt, wil het NFF Filmarchief ook verrassen door bij elk bezoek vier willekeurige films onder de aandacht te brengen – weergegeven onderaan deze pagina. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dit omvangrijke archiefproject is financieel mogelijk gemaakt dankzij de steun van het SNS REAAL Fonds.

Voor vragen m.b.t. het Filmarchief, neem contact op met de afdeling Programma via programma@filmfestival.nl of 030 – 2303800.
Meest geraadpleegd
Spijt!
Dave Schram, Nederland, 2013, 90'
Van God Los - Para
Paloma Aguilera Valdebenito, Nederland, 2013, 50'
Teledoc Campus - Shame/Fame
Eef Hilgers, Nederland, 2017, 23'
Titts - Woef
Thomas de Rijk, Ricky Calvit Jonsson Jr., Nederland, 2014, 4'
Her Innerview
Erica Baltimore, Nederland, -, 2014, 8'
Uitgelicht
The Windmill Massacre
Een groep toeristen krijgt spijt van hun toer langs Nederlandse windmolens als ze bij een bloeddorstige molen belanden. Met internationale cast gemaakte, Engelstalige horror vol suspense én humor.
Nick Jongerius, Nederland, 2016, 85'
Dochter
Korte film waarin Marie, een jonge vrouw van twintig, wacht op de terugkeer van haar vader. In de hoop dat hij contact met haar zal opnemen, doodt ze de tijd met het opknappen van zijn oude boot.
Marleen Jonkman, Nederland, 2005, 28'
Display
In deze animatiefilm zet een eigenwijze bromvlieg het statische leven van naakte etalagepoppen op zijn kop. De poppen veranderen in eigen tempo van houding en kleuren telkens vluchtig volgens de laatste mode.
Lucette Braune, Nederland, 2009, 5'
Coffee
Korte film waarin twee werelden door middel van verschillende gebruiksvoorwerpen worden samengebracht. Uitgespreid in een grote witte ruimte komen foto's, kleding en ook koffie voorbij.
Cigdem Türek, Nederland, 2008, 4'