Professionalsprogramma terugkijken

Het NFF Professionals Programma vond dit jaar geheel online plaats. De conferentie, de masterclasses en panelgesprekken kun je nu terugkijken via deze pagina.

Zo werkt het:

Klik op een van onderstaande evenementen en hoog in het volgende scherm het aantal tickets op naar 1. Gebruik je actiecode, accreditatie of reken €7,99 af en start de player via ‘Tickets’ in je Mijn NFF account.
Is terugkijken van het door jou gekozen evenement gratis? Ook dan log je in op je Mijn NFF account en schaf je een gratis ticket aan.


 

 • Masterclass Kris Bowers

  Piano en film is een magische combinatie, zo oud als het medium zelf. Virtuoos pianist en componist Kris Bowers componeerde muziek voor onder andere When They See Us (Ava Duvernay) en Green Book (Peter Farrelly), waarin hij ook als piano-double voor acteur Mahershala Ali fungeerde. De combinatie van klassieke muziek en Hollywood-glamour gaven hem zijn unieke sound.

  Kijk nu terug
 • Masterclass Kim Keukeleire

  Een kijkje in de keuken van animatietopper Kim Keukeleire. In de masterclass duiken we diep in de ontwerpprocessen van door haar gecreëerde animaties in films zoals Tim Burtons Frankenweenie, Wes Andersons Isle of Dogs en Fantastic Mr. Fox. Hoe beweegt een hond? Hoe ziet een vos eruit als deze rechtop loopt? Ook laat Kim Keukeleire zien hoe ze een regievisie vertaalt, en leren we welke research een stop-motion-regisseur doet om de juiste beweging te kunnen creëren.

  Kijk nu terug
 • Masterclass Anca Damian

  Arthouse powerhouse Anca Damian is niet in één hokje te duwen. Opgeleid als cinematograaf in Bucharest, en gestart als DOP, heeft ze zich ontwikkeld in de richting van animatieregie, productie en schrijven. Allround als ze is, is ze ook niet vast te pinnen op genre, stijl of onderwerp.

  Kijk nu terug
 • Masterclass John Gonzalez

  Een masterclass met narrative director van de game Horizon Zero Dawn, John Gonzalez. In zijn masterclass gaat John Gonzalez in op het schrijven van non-lineaire verhalen, interactive media, het creëren van authentieke omgevingen en personages, en hoe diverse technieken uit de film- en gamewereld overlappen.

  Kijk nu terug
 • Masterclass Robert Stromberg

  Multi-talent en tweevoudig Oscarwinnaar Robert Stromberg laat zich niet leiden door labels of conventies, maar door zijn fantasie en verbeelding. Van regie tot production design en visual effects, hij draait er z’n hand niet voor om. Als production designer werkte hij mee aan films als James Camerons Avatar en Tim Burtons Alice in Wonderland. In zijn masterclass staat het ontwerpproces in film centraal, van het prilste idee tot de laatste render.

  Kijk nu terug
 • Masterclass Nicolas Becker

  Bij film denken we vooral aan beeld, maar geluid is minstens zo belangrijk. Wie gefascineerd is door de kracht van geluid in film, maar ook in andere kunstvormen, zit goed bij deze masterclass met Nicolas Becker. Hij werkte als sound designer, foley artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-producties als Arrival (Denis Villeneuve) en Gravity (Alfonso Cuarón) maar ook het mega-kunstproject DAU.

  Kijk nu terug
 • Aminata Cairo: Embracing the Voices and Stories Untold

  Een keynote van Aminata Cairo, Lector Inclusive Education aan The Hague University of Applied Sciences, over hoe we als sector meer kunnen doen op het gebied van meerstemmigheid. In samenwerking met Film Forward. Meer informatie binnenkort beschikbaar.

  Kijk nu gratis terug
 • Middag van het scenario 2020

  ‘Valt er nog wat te lachen?’ Humor is een allemansvriend. Maar niet iedereen is het eens over wat grappig is, en wat niet. Op de Dag van het scenario 2020 werd ingegaan op verschillende soorten komedie, en hoe je komedie schrijft. Wat is het verschil tussen slimme en platte humor? Hoe werkt een goede grap?

  Kijk nu terug
 • NFF Conferentie: Life As We Know It

  De wereld en de manier van leven zoals we die kennen verandert op ingrijpende wijze. Van deep fakes, nepnieuws en drone filming tot digitaal werken, halflege bioscopen en smeltende ijskappen. Ook voor de audiovisuele sector betekent dit een grote omslag. Dit jaar stond de NFF Conferentie dan ook in het teken van ‘Life As We Know It’: een onderzoek naar de schijnbare werkelijkheid van deze tijd, met al haar onderliggende structuren en mechanismen. Wat betekent deze nieuwe wereld, dit nieuwe leven, voor de manier waarop we verhalen maken, vertellen en ervaren? Nu, en in de directe toekomst?

  Kijk nu terug
 • Paul Tyler - How to map story logic

  Paul Tyler staat binnen de filmwereld bekend als de ‘LEGO Man’. Gewapend met een koffer vol LEGO nodigt hij teams uit hun filmidee te ‘mappen’ met figuren op een grote tafel. Dit geeft makers de mogelijkheid om vanaf een afstand hun project te bekijken op een objectieve manier, en een beter inzicht te krijgen in de ontwikkeling van hun verhaal en personages.

  Tijdens het NFF gaf Paul Tyler een korte openbare masterclass over screenwriting, creatieve schrijfprocessen en verhaalontwikkeling in writers rooms.

  Kijk nu gratis terug
 • Missie van de nieuwe maker

  De missie van de nieuwe maker; een intrinsieke drang om de wereld een verhaal te vertellen, de maatschappij te overtuigen van een visie, een onderwerp uit de taboesferen te halen of een unieke inkijk te geven op een persoon of onderwerp.

  Kijk nu gratis terug
 • NCE Editorspanel

  Editors Dorith Vinken, Sander Vos, Katharina Wartena, Ruben van der Hammen en Annelotte Medema gingen onder leiding van presentator Isolde Hallensleben in gesprek over elkaars werk, aan de hand van door henzelf gekozen fragmenten uit het werk van de andere panelleden. Wat herkennen deze editors in elkaars ervaringen, en wat is hun persoonlijke kijk op het vak? Wat fascineert een editor aan het werk van anderen, en hoe kijken ze terug op hun eigen werk?

  Kijk nu terug
 • Seminar Camera: Inspiratie en Beeldlaag

  In dit seminar gaat een divers panel van vier Nederlandse Directors of Photography in gesprek over inspiratie en kwaliteit. Aan de hand van talrijke visuele voorbeelden spreken ze over lef en het vertalen van datgene wat je raakt en intrigeert, naar camerawerk.

  Met: Myrthe Mosterman NSC, Aziz Al Dilaimi, Richard van Oosterhout NSC & anderen.

  Kijk nu terug
 • NFF Fuckup Night

  Tijdens de NFF Fuckup Night deelden professionals uit de audiovisuele sector hun pijnlijkste fiasco’s, grootste misstappen, meest fatale inschattingsfouten, waar ze later — ondanks alles — met veel dankbaarheid én humor op terugkijken. Flops, tegenslagen, verkeerde beslissingen, fails… ze maken deel uit van het leven én kunnen je heel veel opleveren.

  Met: Dana Nechushtan (regisseur), Bert Pot (cinematograaf), Shamira Raphaëla (documentaire regisseur) en Sebe Emmelot (Visual/Conceptual Artist).

  Kijk nu gratis terug
 • Story Academy presenteert: Writersroom 2.0

  De live online Writersroom 2.0. van de Story Academy van ROSE Stories, DAFF en NFF is de perfecte kans voor schrijvers om hun concept of script een zetje in de goede richting te geven.

  Schrijvers en makers die geen beginners in het vak zijn maar toch nog wat hulp nodig hebben om hun project verder te brengen, konden hun verhalen pitchen en bijschaven met de hulp van professionals. Elke deelnemer krijgt een half uur de tijd om zijn of haar verhaal over te brengen aan het publiek.

  Met: Samya Hafsaoui, Perla Vita Beerens en Alkan Çöklü.

  Kijk nu gratis terug