Videoland Academy

Videoland Academy is een talentontwikkelingstraject voor een nieuwe lichting makers om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de commerciële beroepspraktijk. Videoland Academy is een samenwerking van Videoland met NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script, gesteund door het Nederlands Filmfonds.

Videoland Academy: Editie 2

Lachgaskoning Deniz De afterparty

Lachgaskoning Deniz

Marthe Naber Heuer vermoedde dat achter de opportunistische 'Lachgaskoning Deniz' met zijn miljoenenboete meer lagen en verhalen schuil gingen. Dat verdiende een documentaireserie.

Videoland Academy: Editie 1

Videoland Academy persbericht

De Sneeuwman: geheimen van een kindermoordenaar.

Flynn von Kleist dook in de misdaadarchieven, spoorde ooggetuigen en nabestaanden op en reconstrueerde de huiveringwekkende zaak rond kindermoordenaar Michel Stokx voor deze driedelige documentaireserie.

Still_Verdwenen Dagen

Verdwenen dagen

Kun je een persoonlijk verhaal in een sciencefictionjas stoppen? Ja hoor. Vraag maar aan Bodil Matheeuwsen. Zij mocht haar scenario van Verdwenen Dagen tot in de montagekamer volgen.

Still_Indringer

Indringer

Schrijver-regisseur Jan Verdijk was na een aantal korte films rijp voor het langere werk. En toen kwam Videoland Academy op zijn pad. Voortreffelijke timing, met als resultaat een onheilspellend relatiedrama over een stel op een geïsoleerd eiland waarop een mysterieus wezen aanspoelt.

De Sterfshow Still

De Sterfshow

Na twee korte films en schrijfwerk voor webseries mocht Paul de Vrijer helemaal losgaan op het scenario voor De Sterfshow. Het geestige is dat het qua tone of voice (vette horror én vette humor) eigenlijk in het verlengde ligt van de verhalen die hij als jochie al verzon.

Ga naar Videoland Academy

Hero terugblik profs 2019

Nieuwsbrief voor Professionals

Blijf op de hoogte van het laatste NFF Professionals nieuws.