Inschrijving 2020 & FAQ

In 2020 werd het Nederlands Film Festival (NFF) anders vormgegeven dan normaal. Zo vond een deel van het festival online plaatsvinden en deel op locatie, waar het COVID-19 protocol van de overheid werd nageleefd.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle inschrijfmogelijkheden die het Nederlands Film Festival aanbiedt aan talenten, gevorderde makers en professionals.


 • NFF Talentweekend

  Het NFF verwelkomt en steunt talent! In 2020 stellen we daarom onze jaarlijkse NFF Talentdag uit naar zondag 13 december, zodat jij de tijd hebt om aan je project te werken. Beginnende regisseurs, scenaristen en junior producenten kunnen zo ook in 2020 bij het NFF terecht. Ontmoet professionals tijdens de Talent Speeddates of bespreek je filmplan met professionals in de Talent Feedback Sessies.

   

  Meld je aan
 • GESLOTEN: NFF Studentencompetitie

  Vanwege de vertraging die de COVID-19-maatregelen hebben veroorzaakt voor de makers van afstudeerfilms, is besloten de NFF Studentencompetitie uit te stellen. Dat betekent dat de Studentencompetitie niet tijdens de normale festivalperiode van 2020 plaatsvindt. De nieuwe deadline voor het indienen van eindexamenproducties is 1 oktober 2020. Ook interactieve producties kunnen worden aangemeld, mits de projecten een filmisch component kennen. Het NFF organiseert op 12 en 13 december 2020 vertoningen van de producties die geselecteerd worden voor de competitie tijdens het NFF Talent Weekend.

 • Gesloten: Holland Film Meeting

  De HFM is hét jaarlijkse exchange platform voor de Nederlandse en internationale filmwereld. De focus ligt dit jaar op de inhoudelijke en markttechnische ontwikkeling van majoritair Nederlandse producties: speelfilms, documentaire en animatie van speelfilmlengte, en interactive projecten van elke lengte. Daarbij bieden we een scherp inhoudelijk, divers en op maat gemaakt programma aan, waarbij je project profijt kan hebben van expertise uit elke beroepsgroep en elke windrichting. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten.

 • Gesloten: Festivalvertoning & competities

  De inschrijving van het Nederlands Film Festival 2020 voor speelfilms, lange documentaires, korte films, korte documentaires, interactieve producties en televisiedrama is inmiddels gesloten. De hoofdproducent krijgt uiterlijk 1 augustus 2020 schriftelijk uitsluitsel over de uitkomst van de selectieprocedure.

Inschrijving

Wat zijn de reglementen voor producties?

Lees de voorwaarden voor inschrijving in het Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2020 – update juli. De specifieke deelnamecriteria voor de Gouden Kalf Competitie zijn te vinden in de Bijlage bij reglement inschrijving – Gouden Kalf Competitie – update mei 2020.

Hoe zit het met de Holland Film Meeting 2020 en de inschrijving van projecten daarvoor?

Holland Film Meeting (HFM) is de internationale tak van het NFF waar Nederlandse film-, documentaire- en interactive-projecten in vergevorderde scenariofase, productie of postproductie aan de internationale markt worden gepresenteerd. I.v.m. het belang van de ‘aanwezigheid’ van internationale filmprofessionals vindt HFM 2020 eind september compleet online plaats.

De inschrijvingen voor HFM zijn inmiddels gesloten.

Deadlines inschrijving producties voor NFF en Gouden Kalf Competitie

De inschrijving van het Nederlands Film Festival 2020 voor speelfilms, lange documentaires, korte films, korte documentaires, interactieve producties en televisiedrama is inmiddels gesloten.

Blijf op de hoogte
Ontvang als eerste de laatste informatie over alle inschrijfmogelijkheden van het NFF. Meld je aan voor de NFF Professionals Nieuwsbrief.