NFF Extended

12 juni: Zicht op zoveel meer
Het advies van de Raad voor Cultuur


Na succesvolle eerdere sessies over recoupment en diversiteit organiseerde NFF Extended op 12 juni j.l. een bijeenkomst over het advies van de Raad voor Cultuur van afgelopen februari.

Met: Guido van Nispen, Pieter Kuijpers, Ester Gould, Loes Komen, Michael Leendertse, Pien Houthoff, Diederik Hoekstra en Joost de Vries.

Wat betekent dit advies concreet voor makers, crewleden en andere professionals in de komende jaren? Hoe kunnen we in een snel veranderend medialandschap samen inzetten op kwaliteit, en hoe maken we gebruik van innovatie bij het toegankelijk en zichtbaar maken van onze eigen producties? Welke kansen liggen er op het gebied van mediawijsheid en filmeducatie?

Guido van Nispen, commissievoorzitter van de Raad voor Cultuur gaf een presentatie van het advies waarna onder meer Pieter Kuijpers (producent/regisseur), Ester Gould (documentairemaker), Loes Komen (producent), Michael Leendertse (scenarioschrijver), Pien Houthoff (vertoner & educatie) en Diederik Hoekstra (VPRO) in gesprek gingen over het advies onder leiding van Joost de Vries.

Volg de NFF Professionals Facebook pagina om op de hoogte gehouden te worden.


Over NFF Extended: NFF Extended is een verbindend platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. De vorm waarin en de locatie waar deze bijeenkomsten gehouden worden, zijn afhankelijk van de inhoud en het doel van de betreffende bijeenkomst. NFF Extended, in het kader van de versterking van de arbeidsmarktpositie van filmprofessionals, wordt georganiseerd in samenwerking met EYE Filmmuseum en in overleg met diverse (branche)organisaties. 

Contactprofessionals@filmfestival.nl