Publicaties

Op deze pagina vind je een overzicht van recente publicaties uit de Nederlandse AV-sector. Mis je een publicatie of heb je een tip? Laat het ons weten via [email protected]

 

 

 • Van bioscoop naar VOD, een case study van recente Europese films

  Wat is de status van films in Video on Demand (VOD) catalogi wat betreft bioscoop-uitbreng? En zijn in de bioscoop uitgebrachte films in Europa ook daadwerkelijk te zien op VOD platforms?

  Lees meer
 • Jaarverslag Filmfonds 2018

  Het afgelopen jaar vormde het tweede jaar uit de periode 2017-2020 waarin het Filmfonds uitvoering gaf aan het beleid langs de pijlers talentontwikkeling, innovatie, internationalisering en professionalisering.

  Lees hier
 • Brief voortgang Cultuur in een open samenleving

  In deze voortgangsbrief van 19 oktober 2018 licht de minister van OCW de contouren toe van het cultuurbeleid die in januari 2019 worden geformaliseerd.

  Lees meer
 • Raad voor Cultuur rapport ‘Zicht op zo veel meer’

  In het rapport  ‘Zicht op zo veel meer’ van de Raad voor Cultuur van februari 2018 adviseert de Raad diverse maatregelen, waaronder een systeem met heffingen en quota, een overkoepelend AV Fonds en één herkenbaar ondemand-platform. Daarmee zal de Nederlandse audiovisuele sector beter kunnen meekomen in de ongekende dynamiek die de komst van (media)bedrijven zoals Netflix, Google, Facebook, Apple en Amazon heeft veroorzaakt.

  Lees hier
 • Eerste reactie op advies van de Raad voor Cultuur

  In deze brief geeft Minister van Engelshoven (OC&W) een eerste reactie op het advies van de Raad voor Cultuur ‘Zicht op zo veel meer’ over het Nederlands cultureel audiovisueel aanbod.

   

  Lees hier
 • Verslag Tweede Kamerdebat van 30 mei 2018

  In de Tweede Kamer vond op 30 mei 2018 het Algemeen Overleg plaats tussen cultuurwoordvoerders en minister van Engelshoven over de visiebrief ‘Cultuur in een Open Samenleving’. Lees het verslag van Film Producenten Nederland FPN) en Kunsten 92.

   

  Lees hier
 • Fair Practice Code

  Op 3 oktober 2017 werd de eerste versie van de Fair Practice Code in de kunsten aangeboden aan demissionair minister Bussemaker, tijdens een bijeenkomst in Veem House for Performance. De Fair Practice Code biedt een kader om loon naar werk in de culturele en creatieve sector mogelijk te maken.

  Lees hier