NFF Professionals Programma voor studenten

Het Nederlands Film Festival is de meest omvangrijke ontmoetingsplek van de Nederlandse vakwereld. Met het Professionals Programma wil het NFF een constructieve bijdrage leveren aan de Nederlandse AV-industrie; fictie, documentaire, series, interactive, transmedia.

Het NFF Professionals Programma vindt plaats van zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober 2019. Het vierdaagse programma bevat onder andere een conferentiedag, masterclasses en seminars. Het complete programma staat begin september online.

Contact en reserveren

Opleidingen kunnen reserveren via NFF Educatie. Studenten kunnen vanaf 2 september online tickets met studentenkorting aanschaffen. Let op: voor sommige bijeenkomsten is slechts een beperkt aantal tickets met korting beschikbaar.

NFF Educatie
[email protected]
030 – 2303800

Zaterdag 28 september

 • Het Scenario & Het Proces

  14:00 – 17:00 uur

  Door het Netwerk Scenarioschrijvers wordt een rijk en gevarieerd programma samengesteld waarin verschillende gasten dieper ingaan op de rol van het scenario en het schrijfproces. Waar komen ideeën vandaan? Hoe ontwikkel je die verder tot een scenario? Op welke manier moet je daarin feedback verwerken? En wanneer weet je na lang schaven dat het scenario zeewaardig is?

  €13 inclusief studentenkorting

 • Sessie in samenwerking met NPO Fonds

  10:00 – 12:30 uur

  In samenwerking met het NPO Fonds gaat deze sessie in op succesvolle webseries en hoe er binnen het fonds mogelijkheden bestaan deze gefinancierd te krijgen.

 • Internationale Masterclass Montage

  19:30 – 22:00 uur

  Tijdens de jaarlijkse Internationale Masterclass Montage NCE wordt een editor van de wereldformaat door een moderator aan de tand gevoeld aan de hand van scenes en sequenties uit zijn/haar beroemde en bekroonde films. Georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE).

  €17,50 inclusief studentenkorting

Zondag 29 september

 • Be Dramatic!

  10:00 – 13:00 uur

  Een bijeenkomst geheel gewijd aan de huidige stand van zaken op het gebied van Europees drama. In samenwerking met het internationale festival Série Series wordt een aantal casestudies gepresenteerd van nog niet vertoonde series, vertegenwoordigd door hun creatieve teams. Belangrijke afgevaardigden van recent succesvolle dramaseries uit diverse Europese landen zijn bij dit seminar aanwezig.

  €13 inclusief studentenkorting

 • Seminar Animatie

  14:30 – 17:00 uur

  Georganiseerd in samenwerking met Animatie Producenten Nederland (APN).

  €13 inclusief studentenkorting

 • Masterclass Camera

  19:30 – 22:00 uur

  Een internationale DOP vertelt onder leiding van een moderator over zijn/haar werkervaring en inspiratiebronnen. Daarbij zal hij/zij fragmenten van eigen werk laten zien. Georganiseerd in samenwerking met de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

  €13 inclusief studentenkorting

 • Live Foley Workshop

  20:00 – 22:00 uur

  Hoe klinkt film? Welke geluiden zijn echt en welke zijn nagemaakt in een studio? En hoe maak je creatief gebruik van onverwachte voorwerpen en materialen? Tijdens de Live Workshop Foley gaan prijswinnende foley artists Caoimhe Doyle en Jean McGrath (THE FAVOURITE, THE KILLING OF A SACRED DEER, GAME OF THRONES) met mensen uit het publiek op een interactieve auditieve reis aan de hand van bekende film- en televisiefragmenten.

  Ticketinformatie volgt nog.

Dinsdag 1 oktober

 • NFF Conferentie

  Tijdens de conferentie focust NFF op internationale samenwerkingen, cross-disciplinaire projecten en ‘grensverleggende’ initiatieven en perspectieven. De dag begint met een plenaire start, waarna er gekozen kan worden uit verschillende parallelle programma’s, onder meer over ontwikkelingen op het gebied van film, televisie,  auteursrechten, labs, interactieve media, immersive cinema, deepfake technologieën, filmeducatie, auteursrechten en meer. De dag wordt afgesloten met korte presentaties van 10 audiovisuele professionals, georganiseerd in samenwerking met The Hmm.

  Inclusief studentenkorting: €13 voor de ochtend of middag, €25 voor de hele dag.


Contact en reserveren

Ninelotte Dijk – Medewerker Educatie
[email protected]
030 – 2303800