NFF Professionals Programma voor studenten

Het Nederlands Film Festival is de meest omvangrijke ontmoetingsplek van de Nederlandse vakwereld. Met het Professionals Programma wil het NFF een constructieve bijdrage leveren aan de Nederlandse AV-industrie; fictie, documentaire, series, interactive, transmedia.

Het NFF Professionals Programma vindt plaats van zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober 2019. Het vierdaagse programma bevat onder andere een conferentiedag, masterclasses en seminars. Het complete programma staat begin september online.

Contact en reserveren

Opleidingen kunnen reserveren via NFF Educatie. Studenten kunnen vanaf 2 september online tickets met studentenkorting aanschaffen. Let op: voor sommige bijeenkomsten is slechts een beperkt aantal tickets met korting beschikbaar.

NFF Educatie
[email protected]
0302303800

Zaterdag 28 september

 • NPO Fonds: World Wide Webdrama

  10:00 – 12:00 uur

  In samenwerking met het NPO Fonds gaat deze sessie in op succesvolle webseries en hoe er binnen het fonds mogelijkheden bestaan deze gefinancierd te krijgen.

  Gratis entree, beperkt aantal tickets. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 030–2303800.

 • Masterclass Regie: Michael Engler

  10:00 – 12:00 uur

  Een masterclass waarin regisseur Michael Engler (DOWNTON ABBEY, SIX FEET UNDER, SEX AND THE CITY, 30 ROCK) aan de hand van voorbeelden spreekt over zijn werk als theater-, film- en televisieregisseur. Hoe is het om aan zulke bekende series mee te werken? Hoe gaat hij om met scripts, acteurs en crew en hoe was het om zowel de serie als de film van DOWNTON ABBEY te regisseren?

  €13 inclusief studentenkorting

 • Internationale NCE-masterclass Montage

  13:30 – 17:00 uur

  Tijdens de jaarlijkse Internationale Masterclass Montage NCE wordt een editor van de wereldformaat door een moderator aan de tand gevoeld aan de hand van scènes en sequenties uit zijn/haar beroemde en bekroonde films. Georganiseerd door de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE).

  €17,50 inclusief studentenkorting

 • Het Scenario & Het Proces

  14:00 – 17:00 uur

  Door het Netwerk Scenarioschrijvers wordt een rijk en gevarieerd programma samengesteld waarin verschillende gasten dieper ingaan op de rol van het scenario en het schrijfproces. Waar komen ideeën vandaan? Hoe ontwikkel je die verder tot een scenario? Op welke manier moet je daarin feedback verwerken? En wanneer weet je na lang schaven dat het scenario zeewaardig is?

  €13 inclusief studentenkorting

 • For the Record: Designing Realities

  20:00 – 22:00 uur

  In samenwerking met For the Record (Het Nieuwe Instituut) staat de avond van zaterdag 28 september in het teken van hedendaagse videocultuur als publieke ruimte voor activisme, commercie en emancipatie. Populaire video’s maken maatschappelijke kwesties en verhoudingen zichtbaar, maar stellen tegelijkertijd alternatieve werkelijkheden voor. Door middel van publieke programma’s en videoproducties onderzoekt For the Record de technologieën, ruimtelijke ontwerpstrategieën en vormen van representatie in videocultuur.

  Vaste prijs: €8

Zondag 29 september

 • Masterclass Muziek: Andy Hill

  10:00 – 12:30 uur

  Hoe versterkt muziek de beleving van een film en het vertellen van een verhaal? Een inspirerende sessie, waar Andy Hill aan de hand van vele bekende voorbeelden toont wat de rol van muziek in film is en wat de kracht van een soundtrack en score kan betekenen voor het vinden van deze ‘movie magic’. Andy Hill werkte voorheen als vice-president of music production voor The Walt Disney Studios. Hij werkte nauw samen met componisten als Hans Zimmer en Alan Menken, won voor zijn werk als producer een Grammy Award en runde vele onderwijstrajecten over film en compositie in zowel de Verenigde Staten als Europa.

  €13 inclusief studentenkorting

 • Masterclass Production Design: Fiona Crombie

  14:30 – 17:00 uur

  Een interactief gesprek met production designer Fiona Crombie (THE FAVOURITE, MACBETH, CRUELLA, TOP OF THE LAKE) over het ontwerpproces van een production designer. Hoe vertaal je de visie van een schrijver en regisseur naar het juiste setdesign, kostuumontwerp en de algehele ‘look and feel’ van een film?

  €13 inclusief studentenkorting

 • Live Foley Workshop

  20:00 – 22:00 uur

  Hoe klinkt film? Welke geluiden zijn echt en welke zijn nagemaakt in een studio? En hoe maak je creatief gebruik van onverwachte voorwerpen en materialen? Tijdens de Live Workshop Foley gaan prijswinnende foley artists Caoimhe Doyle en Jean McGrath (THE FAVOURITE, THE KILLING OF A SACRED DEER, GAME OF THRONES) met mensen uit het publiek op een interactieve auditieve reis aan de hand van bekende film- en televisiefragmenten.

  €13 inclusief studentenkorting

Maandag 30 september

 • Be Dramatic!

  10:00 – 12:30 uur

  Een bijeenkomst geheel gewijd aan de huidige stand van zaken op het gebied van Europees drama. In samenwerking met het internationale festival Série Series wordt een aantal casestudies gepresenteerd van nog niet vertoonde series, vertegenwoordigd door hun creatieve teams. Belangrijke afgevaardigden van recent succesvolle dramaseries uit diverse Europese landen zijn bij dit seminar aanwezig.

  €13 inclusief studentenkorting

 • Seminar Animatie: Ainbo & Undone – de productielijn

  14:30 – 17:00 uur

  Een seminar geheel in het teken van co-productie voor animatieprojecten, georganiseerd in samenwerking met Animatie Producenten Nederland (APN).

  €13 inclusief studentenkorting

 • Masterclass Camera

  20:00 – 22:30 uur

  Een internationale director of photography vertelt onder leiding van een moderator over zijn/haar werkervaring en inspiratiebronnen. Daarbij zal hij/zij fragmenten van eigen werk laten zien. Georganiseerd in samenwerking met de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

  €13 inclusief studentenkorting

Dinsdag 1 oktober

 • NFF Conferentie – Re:define

  09:30 – 18:30 uur

  Tijdens de conferentie focust NFF op internationale samenwerkingen, cross-disciplinaire projecten en ‘grensverleggende’ initiatieven en perspectieven. De dag begint met een plenaire start, waarna er gekozen kan worden uit verschillende parallelle programma’s, onder meer over ontwikkelingen op het gebied van film, televisie, interactieve media, VOD platforms, immersive cinema, labs, deepfake technologieën, filmeducatie, auteursrechten en meer. Voor meer informatie over het precieze programma, houd filmfestival.nl/nff-conferentie in de gaten.

  Inclusief studentenkorting: €13 voor de ochtend of middag, €25 voor de hele dag.


Contact en reserveren

Ninelotte Dijk – Medewerker Educatie
[email protected]
0302303800