NFF Professionals Programma voor studenten

Het Nederlands Film Festival is de meest omvangrijke ontmoetingsplek van de Nederlandse vakwereld. Met het Professionals Programma wil het NFF een constructieve bijdrage leveren aan de Nederlandse AV-industrie; fictie, documentaire, series, interactive, transmedia.

Programma

Van zaterdag 26 september t/m dinsdag 29 september vindt het NFF Professionals Programma van 2020 geheel online plaats. Hieronder vind je een greep uit de masterclasses. Meer masterclasses volgen binnenkort.

Contact en reserveren

Opleidingen kunnen reserveren door te mailen naar NFF Educatie.

 • NCE-Masterclass Montage

  Tijdens de 10e NCE-Masterclass Montage hebben we niet één maar meerdere sprekers die de afgelopen tien jaar van de Nederlandse film onder de loep nemen. Aan de hand van fragmenten bespreken de editors elkaars films en de algemene ontwikkeling van Nederlandse films. Kijk samen met je klas in de collegezaal of online!

 • NSC-Masterclass Camera

  Ook de NSC-Masterclass Camera heeft dit jaar voor het eerst meerdere sprekers uitgenodigd voor een online masterclass. De sprekers geven een presentatie en vertellen door middel van fragmenten hun verhaal. Het thema wat centraal staat? Inspiratie en kwaliteit.

 • Masterclass Nicolas Becker

  Woensdag 30 september – 14:00 uur

  Samen met de VCA en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht presenteren we de masterclass met Nicolas Becker. Een meester in geluid, die als sound designer, foley artist, componist en muzikant mee heeft gewerkt aan grote Hollywood projecten als ARRIVAL en GRAVITY, maar ook het mega-kunst project DAU.
  Becker zal ingaan op de rol van geluid in alle uitingen van kunst en bekijkt daarbij hoe interdisciplinariteit centraal staat in het creëren van de juiste sound.

 • Masterclass Kim Keukeleire

  Zaterdag 26 september – 10:30 uur

  Kim Keukeleire is een stop motion director en bekend van haar bekroonde werk aan films als Wes Anderson’s ISLE OF DOGS en THE FANTASTIC MISTER FOX en Tim Burton’s FRANKENWEENIE.
  In de masterclass neemt ze het publiek mee door haar werk als stop motion-regisseur en hoe zij samenwerkt met live action-regisseurs in het vertalen van een regievisie voor live action naar het uitbeelden via stop motion. Ook toont zij hoe ze als stop motion-animator werkt aan een bewegend beeld, en welke technieken er gebruikt worden in het maken van de figuren.

 • Masterclass Anca Damian

  Woensdag 30 september – 10:00 uur

  Anca Damian is een arthouse-powerhouse, en laat zich niet in een hoekje duwen van ‘slechts’ animator. Opgeleid als cinematograaf in Bucharest heeft ze haar start gehad als DOP, maar vervolgens de stap genomen naar animatie, regie, productie en schrijven. Bijna elk jaar weet ze een feature film uit te brengen, verschillend van documentaire, fictie tot musical. En het werkt; Damian’s films draaiden en wonnen op festivals als Annecy, Hong Kong, Sundance, Thessaloniki, TIFF, CPH:DOX, SxSW, Karlovy Vary, Dok Leipzig, European Film Awards, en vele anderen.
  In haar masterclass gaat Anca in op het overstijgen van genre en vorm, en het benaderen van film als kunstuiting en verhalen vertellen an sich. Met haar spreken we o.a. over de misvattingen die gelden voor animatie als genre op zichzelf, terwijl het eigenlijk in hetzelfde rijtje moet staan als documentaire en live action.

 • Masterclass Kris Bowers

  Maandag 28 september – 20:00 uur

  Een masterclass met virtuoos pianist en componist Kris Bowers, die de muziek componeerde voor o.a. Ava Duvernay’s WHEN THEY SEE US, Justin Simien’s DEAR WHITE PEOPLE en Oscar-winnaar GREEN BOOK, waarin hij ook de arrangementen van de echte Don Shirley live speelde als piano-double voor acteur Mahershala Ali. In samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC/BCMM) en BUMA Music in Motion.

 • Masterclass Robert Stromberg

  Zaterdag 26 september – 20:00 uur

  Oscarwinnaar Robert Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s AVATAR, Tim Burton’s ALICE IN WONDERLAND, Steven Spielberg’s THE BFG en momenteel Marvel’s DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS. Daarnaast is hij ook actief als regisseur voor o.a. Disney’s MALIFICENT en heeft hij aan bijna honderd films meegewerkt in het visual effects department.

 • NFF Conferentie 2020: Life As We Know It

  Het zijn spannende tijden, waarin de wereld en de manier van leven zoals we die kennen op een ingrijpende manier verandert. Ook voor de audiovisuele sector betekent dit een grote omslag. Het thema voor het NFF Professionals Programma 2020 en de NFF Conferentie is dan ook relevanter dan ooit: Life As We Know It.

  ‘Life As We Know It’ is het vertrekpunt voor een onderzoek naar de schijnbare werkelijkheid van deze tijd, met al haar onderliggende structuren en mechanismes. Wat betekent deze nieuwe wereld, dit nieuwe leven, voor de manier waarop we verhalen maken, vertellen en ervaren? Nu, en in de directe toekomst?

  Op dinsdag 29 september gaan we op zoek naar antwoorden in een veelzijdig online programma vol panels, interviews en presentaties. Een greep uit het rijke scala aan onderwerpen die voorbij zullen komen: Artificial Intelligence, duurzaamheid, world building, distributie, films maken voor het mobiele scherm en censuur. Een ticket biedt niet alleen toegang tot meer dan 15 uur live online sessies, maar ook de mogelijkheid om alle video’s op eigen tempo terug te kijken, gedurende de hele festivalperiode.

  Meer informatie over de inhoud van de sessies en de sprekers maken we begin september bekend.

 • Middag van het Scenario

  Zaterdag 26 september – 13:30 uur

  Netwerk Scenarioschrijvers keert dit jaar terug met een hybride versie van de Middag van het Scenario met als onderwerp That’s entertainment. Met That’s entertainment nemen we alle belangrijke onderdelen van het schrijven van amuserende scenario’s en publieksfavorieten onder de loep. Via de livestream kijk je mee naar moderator Jaap Peter Enderlé die het gesprek aangaat met meerdere schrijvers, regisseurs en professionals uit de Nederlandse sector, en ook naar een buitenlandse expert die via de live verbinding deelneemt aan het programma.