Competities en prijzen

Op deze pagina lees je welke prijzen er worden uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival en om wat voor competities het gaat. Naast de Gouden Kalf Competitie is er bijvoorbeeld het Forum van de Regisseurs, maar ook de NFF Studentencompetitie en NFF Debuutcompetitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

2021 Gala Gouden kalf Shadow Game

Gouden Kalf Competitie

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten en acteurs.

Afbeelding Interactive

Digitale Cultuur

Interactieve en immersieve media zijn steeds prominenter aanwezig en vormen een veelzijdig discipline binnen de Nederlandse beeldcultuur. Met het programma rondom Digitale Cultuur én een eigen award – het Gouden Kalf voor Digitale Cultuur – viert NFF het beste van wat deze tak te bieden heeft.

Prijsuitreiking Forum Regisseurs

Forum van de Regisseurs

De NFF-competitie voor grensverleggende films beleeft 2022 zijn achtste editie. Met deze competitie biedt het NFF een podium aan filmmakers met een nadrukkelijk stemgeluid en een geheel eigen visie: films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

NFF DEBUUTPRIJS

NFF Debuutcompetitie

Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

Studentencompetitie NFF 19 Talent Awards Ceremonie 2019

NFF Studentencompetitie

Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten!

Soy Kroon met Gouden Film Award voor Costa!!

Goud, Platina, Diamant en Kristal

Samen met het Nederlands Filmfonds reikt het NFF Gouden, Platina, Diamanten en Kristallen Films uit. Deze prijs wordt verdiend door een bepaald aantal bioscoopbezoekers te behalen. Vaak worden de filmmakers verrast met het behalen van deze filmstatus.

Actrice Rifka Lodeizen houdt het Gouden Kalf omhoog

Altijd up-to-date

Als eerste op de hoogte zijn over competities, prijzen en ander nieuws? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Prijzen die het NFF in samenwerking uitreikt

In het verleden uitgereikt