Film, Televisie & Interactive

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september t/m 5 oktober 2018. Op maandag 3 september wordt het complete festivalprogramma bekendgemaakt.


Blikverruimers

Vorig jaar traden voor het eerst verschillende Blikverruimers op als gastprogrammeur op het NFF. Zij hadden een ding gemeen: ze vielen op door hun bijzondere levensloop en hun verrassende kijk op de audiovisuele wereld.Dit jaar staat in het themaprogramma “ontmoeting” centraal. Zo nodigen de Blikverruimers voor het eerst ook zelf gasten uit. Ze ontmoeten creatieven die hen hebben geïnspireerd of die het volgens hen helemaal gaan maken en gaan in gesprek met het publiek. Het is nu mogelijk tickets te bestellen voor de avond van Yous en Yay, de avond van Olga Zuiderhoek, de avond van Michiel van Erp en de avond van Adriaan de Jongh.

Meer over de Blikverruimers


NFF Forum van de Regisseurs

Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat waren de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? En welke makers verrijkten de filmtaal? Het competitieprogramma gaat dit jaar zijn vierde editie in, met als thuishaven het Louis Hartlooper Complex.
Meer over Forum van de Regisseurs


NFF Interactive programma 

Het festivalonderdeel Interactive biedt ruimte aan transmediale en interactieve projecten en innovatieve games waarmee een nieuwe generatie Nederlandse makers (inter)nationaal van zich laat horen. Dit jaar neemt het NFF onder het thema Our Brave New World de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep in het Interactive-programma.

Meer over NFF Interactive


NFF Master

Binnen het NFF Master-programma, dat geïntroduceerd werd in 2015, deelt een succesvolle Nederlandse filmmaker, zijn of haar kennis, ideeën en ervaringen. Tijdens de 37e editie van het NFF was Tom Holkenborg/Junkie XL is als NFF Master te gast in Utrecht. De componist, bekend van zowel internationale (o.a. MAD MAX: FURY ROAD, 2015; DEADPOOL, 2016) als Nederlandse producties (o.a. BRIMSTONE, 2016), gaf in zijn rol als NFF Master onder meer een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.
Meer over NFF Master


Educatieprogramma

Een educatief bezoek aan het NFF is er voor iedere leerling. Van samen film kijken met de basisschoolklas naar een workshop film produceren voor het voortgezet onderwijs. Ieder jaar is er weer een vers programma voor lerend en studerend Nederland.

Meer over educatieprogramma