Film, Televisie & Interactive

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september t/m 5 oktober 2018. Op maandag 3 september wordt het complete festivalprogramma bekendgemaakt.


Blikverruimers
Ieder jaar nodigt het NFF spraakmakende makers uit het Nederlandse filmlandschap uit als gastcuratoren. In 2017 traden acht NFF Blikverruimers, van vechtsporter tot geëngageerd theatermaker, van genderboegbeeld tot gameheld, van scherpslijper tot publiekslieveling en van lolmakers tot doordenkers, voor één dag op als gastprogrammeur..
Meer over de Blikverruimers


NFF Master
Binnen het NFF Master-programma, dat geïntroduceerd werd in 2015, deelt een succesvolle Nederlandse filmmaker, zijn of haar kennis, ideeën en ervaringen. Tijdens de 37e editie van het NFF was Tom Holkenborg/Junkie XL is als NFF Master te gast in Utrecht. De componist, bekend van zowel internationale (o.a. MAD MAX: FURY ROAD, 2015; DEADPOOL, 2016) als Nederlandse producties (o.a. BRIMSTONE, 2016), gaf in zijn rol als NFF Master onder meer een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.
Meer over NFF Master


NFF Forum van de Regisseurs
Met het Forum van de Regisseurs biedt het NFF een podium aan filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie. Wat waren de meest ambitieuze en avontuurlijke producties van het afgelopen jaar? En welke makers verrijkten de filmtaal? Het competitieprogramma gaat dit jaar zijn vierde editie in, met als thuishaven het Louis Hartlooper Complex.
Meer over Forum van de Regisseurs


NFF Interactive programma
Het festivalonderdeel Interactive biedt ruimte aan transmediale en interactieve projecten en innovatieve games waarmee een nieuwe generatie Nederlandse makers (inter)nationaal van zich laat horen.

Meer over NFF Interactive


Educatieprogramma
Een educatief bezoek aan het NFF is er voor iedere leerling. Van samen film kijken met de basisschoolklas naar een workshop film produceren voor het voortgezet onderwijs. Ieder jaar is er weer een vers programma voor lerend en studerend Nederland.

Meer over educatieprogramma